1
Į dubenį suberti pusę miltų, sausas mieles ir išmaišyti. Suberti cukrų, druską, dar kartą išmaišyti. Pamažu maišant supilti truputį pašildytą (bet ne užvirintą) vandenį.
2
Gerai išmaišyti, pridengti indą rankšluostėliu ir palikti tešlą šiltoje vietoje 1-1.5 val, kad pakiltų.
3
Į pakilusią masę įmaišyti aliejų, tada aguonas, galiausiai - likusius miltus ir užminkyti tešlą. Ji turėtų būti minkšta, gali būti lengvai lipni. Jei atrodo labai lipni, įberkite dar šiek tiek miltų ir perminkykite, o jei atrodo per kieta, įpilkite dar truputį šilto vandens.
4
Tešlą dubenyje suspauskite į kamuolį, jo paviršių rankomis aptepkite trupučiu aliejaus. Dubenį pridenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje dar 1-1.5 val, kad pakiltų.
5
Kai pakils, įjunkite orkaitę įkaitinkite iki 180C. Geriausiai naudoti kaitinimo parinktį iš viršaus ir apačios.
6
Pasiimkit tešlą. Gnybkite po nedidelį gabalėlį jau pakilusios tešlos ir tarp rankų kočiokite plonus 7-10mm storio ritinėlius (jei tešla limpa prie rankų, pavoliokite ją truputyje miltų). Ritinėlius sudėkite ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir supjaustykite kūčiukus, kurių plotis būtų panašus kaip aukštis.
7
Kūčiukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ir dėkite skardą į orkaitę.
8
Kepkite iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 12-15 minučių, priklausomai nuo kūčiukų dydžio, iki įgaus auksinį atspalvį. Kad kūčiukai keptų tolygiau, po kokių 10 kepimo minučių juos pavartykite.
9
Iškepusius kūčiukus iškart perdėkite į lėkštę ar kitą indą, jog nustotų kepti.