1
Išvirkite sraigtelius pagal pakuotės nurodymus. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
2
Įkaitinkite keptuvėje šaukštą alyvuogių aliejaus ir suberkite moliūgo kubelius. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol moliūgas suminkštės.
3
Tada sudėkite moliūgą į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek grietinėlės, kad tyrė būtų kreminė.
4
Įkaitinkite likusį šaukštą alyvuogių aliejaus keptuvėje, sudėkite česnaką ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos.
5
Tada įdėkite rūkytą kumpį ir kepkite, kol jis taps lengvai traškus.
6
Į keptuvę su kumpiu sudėkite moliūgų tyrę, įpilkite grietinėlės ir viską gerai išmaišykite.
7
Virkite keletą minučių, kol padažas truputį sutirštės.
8
Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu muskato riešuto.
9
Į padažą sudėkite išvirtus makaronus, gerai išmaišykite, kad jie pasidengtų kreminiu moliūgų padažu.