Tobulai minkšta bananų duona

Bananų duona – tai puikus būdas panaudoti pernokusius bananus. Ji drėgna, kvapni ir labai skani.

Eiga

1 Bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės.
2 Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
3 Dubenyje išsukite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
4 Į šlapių ingredientų masę suberkite sutrintus bananus ir sausus ingredientus. Švelniai išmaišykite, kol tešla bus vientisa.
5 Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 180°C temperatūroje apie 45-50 minučių, arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas išliks švarus.

Ingredientai

Bananai, II kl. Ekvadoras, kg (ref: 5003)
3 vnt.
Sviestas ROKIŠKIO, 82% rieb., 200 g (ref: 477024504517)
100 g
LIETUVOS cukrus, 1 kg (ref: 477029000000)
100 g
Kiaušiniai, AL, 10 vnt (ref: 477901715021)
2 vnt.
Kepimo milteliai KLINGAI, 30 g (ref: 477085521256)
2 arbatiniai šaukšteliai
Joduotoji druska SALT HILL, 1 kg (ref: 477132325779)
žiupsnelis
Maistinė soda KORNI, 400 g (ref: 477150600056)
1/2 arbatinio šauktelio