Burokėlių sriuba su pupelėmis – skanus ir sveikas patiekalas!

Burokėlių sriuba su pupelėmis yra ne tik skani, bet ir labai maistinga.

Eiga

1 Burokėlius, svogūną, morką ir bulvę nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite.
2 Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną ir morką, pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
3 Sudėkite burokėlius, pomidorus, bulves ir česnaką. Kepinkite dar kelias minutes, kol daržovės pasidengs auksine spalva.
4 Supilkite daržovių sultinį, užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 20-25 minutes, arba kol daržovės bus minkštos.
5 Nukoškite pupeles ir sudėkite jas į sriubą. Virkite dar kelias minutes, kad viskas gerai susimaišytų.
6 Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Ingredientai

Virti burokėliai JOVAIGĖ, vak., 500 g (ref: 477057720137)
500 g
Svogūnai, 40-60, Lenkija, II kl., kg (ref: 6002)
1 vnt.
Plautos morkos, Lenkija, II kl., kg (ref: 6001)
1 vnt.
Šviežios bulvės , Lietuva, kg (ref: 6038)
1 vnt.
Konservuotos raudonosios pupelės JAMAR, 400 g (ref: 590671620118)
1 skardinė
Pomidorai, II kl., Belgija , kg (ref: 5022)
1 vnt .
Daržovių sultinys MAGGI, 120 g (ref: 858500246997)
2 kubeliai
Česnakai, Kinija, I kl., 1 kg (ref: 6007)
dvi skiltelės
Ypač tyras alyvuogių aliejus LUGLIO, 0.75 l (ref: 801844000205)
1 valgomasis šaukštas
Joduotoji druska SALT HILL, 1 kg (ref: 477132325779)
žiupsnelis
Malti juodieji pipirai SAUDA, 100 g (ref: 477041208024)
žiupsnelis