Moliūgų sriuba su traškiomis sėklomis

Šis receptas puikiai tiks dienos pietums ar vakarienei.

Eiga

1 Moliūgą nuplauname, perpjaupiame pusiau, išimame sėklas. Minkštimą supjaustome kubeliais.
2 Moliūgų sėklas nuplauname, nusausiname ir paskleidžiame ant kepimo skardos. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Kepame iki auksinės spalvos ir traškumo.
3 Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų. Suberiame smulkintą svogūną ir česnaką, pakepiname iki suminkštės.
4 Į puodą su daržovėmis dedame moliūgų kubelius, užpilame daržovių sultiniu. Užviriname ir troškiname apie 20-25 minutes, kol moliūgas visiškai išvirs.
5 Išvirusią sriubą su blenderiu sutriname iki vientisos masės.
6 Paruoštą sriubą pagardiname druska, pipirais. Patiekdami kiekvieną porciją apibarstome skrudintomis moliūgų sėklomis.

Ingredientai

Sviestiniai moliūgai, Lenkija, 1 kg (ref: 2676)
1 kg
Daržovių sultinys MAGGI, 120 g (ref: 858500246997)
2 kubeliai
Česnakai, Kinija, I kl., 1 kg (ref: 6007)
dvi skiltelės
Svogūnai, 40-60, Lenkija, II kl., kg (ref: 6002)
1 vnt.
Ypač tyras alyvuogių aliejus LUGLIO, 0.75 l (ref: 801844000205)
2 valgomieji šaukštai
Lukštentos moliūgų sėklos ARIMEX, 100 g (ref: 477124981707)
100 g
Joduotoji druska SALT HILL, 1 kg (ref: 477132325779)
žiupsnelis
Malti juodieji pipirai SANTA MARIA, 16 g (ref: 474001817065)
žiupsnelis