Kugelis keptuvėje – greitas ir skanus sprendimas!

Jei neturite laiko ilgai kepti orkaitėje, tačiau norite paragauti gardaus lietuviško kugelio, išbandykite šį keptuvėje kepamo kugelio receptą. Tai greitesnė tradicinio patiekalo versija, kurią galėsite paruošti per mažiau nei valandą!

Eiga

1 Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas smulkia tarka. Šiek tiek nusunkite skystį, tačiau ne per daug – kad kugelis išliktų sultingas.
2 Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite keptuvėje su sviestu arba aliejumi, kol jis taps auksinės spalvos.
3 Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, pakepintą svogūną, kiaušinius ir pieną arba grietinėlę. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, įdėkite šiek tiek šoninės ar kitų priedų.
4 Įkaitinkite didelę keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus arba sviesto.
5 Supilkite paruoštą bulvių masę į keptuvę ir išlyginkite paviršių. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10–15 minučių, kol apačia taps auksinės spalvos.
6 Kai apačia bus gražiai apskrudusi, atsargiai apverskite kugelį (galite naudoti didelę lėkštę arba dangtį) ir kepkite dar 10–15 minučių, kol ir kita pusė taps traški ir auksinė.

Ingredientai

Šviežios bulvės , Lietuva, kg (ref: 6038)
1 kg šviežių bulvių
Svogūnai, 40-60, Lenkija, II kl., kg (ref: 6002)
1 vnt.
Kiaušiniai, M, 10 vnt (ref: 477901715010)
2 vnt.
Pienas ROKIŠKIO NAMINIS, 2,5% rieb., 500 ml (ref: 477024504358)
150 ml
Sviestas ROKIŠKIO, 82% rieb., 200 g (ref: 477024504517)
2 valgomieji šaukštai
Akmens druska KLODAWSKA, 1,1 kg (ref: 590258700095)
žiupsnelis
Malti juodieji pipirai SAUDA, 100 g (ref: 477041208024)
žiupsnelis