Atkreipkite dėmesį: renkantis lokaciją, jūsų pirkinių krepšelis yra išsaugomas, tačiau abiejų lokacijų krepšeliai nesujungiami. Norėdami atlikti pirkimo procesą, turite pasirinkti Jums tinkamą vieną lokaciją.
Jei neturite laiko ilgai kepti orkaitėje, tačiau norite paragauti gardaus lietuviško kugelio, išbandykite šį keptuvėje kepamo kugelio receptą. Tai greitesnė tradicinio patiekalo versija, kurią galėsite paruošti per mažiau nei valandą!
Eiga
1Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas smulkia tarka. Šiek tiek nusunkite skystį, tačiau ne per daug – kad kugelis išliktų sultingas.
2Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite keptuvėje su sviestu arba aliejumi, kol jis taps auksinės spalvos.
3Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, pakepintą svogūną, kiaušinius ir pieną arba grietinėlę. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, įdėkite šiek tiek šoninės ar kitų priedų.
4Įkaitinkite didelę keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus arba sviesto.
5Supilkite paruoštą bulvių masę į keptuvę ir išlyginkite paviršių. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10–15 minučių, kol apačia taps auksinės spalvos.
6Kai apačia bus gražiai apskrudusi, atsargiai apverskite kugelį (galite naudoti didelę lėkštę arba dangtį) ir kepkite dar 10–15 minučių, kol ir kita pusė taps traški ir auksinė.
Ingredientai
Šviežios bulvės , Lietuva, kg (ref: 6038)
1 kg šviežių bulvių
Svogūnai, 40-60, Lenkija, II kl., kg (ref: 6002)
1 vnt.
Kiaušiniai, M, 10 vnt (ref: 477901715010)
2 vnt.
Pienas ROKIŠKIO NAMINIS, 2,5% rieb., 500 ml (ref: 477024504358)
150 ml
Sviestas ROKIŠKIO, 82% rieb., 200 g (ref: 477024504517)
2 valgomieji šaukštai
Akmens druska KLODAWSKA, 1,1 kg (ref: 590258700095)
žiupsnelis
Malti juodieji pipirai SAUDA, 100 g (ref: 477041208024)