Privalome išlikti stiprūs ir išsaugoti ramybę

Per 30 metų patirties jaučiamės miestų bei miestelių bendruomenės nariais ir tikime, kad prekyba sujungia žmones, gali įveikti politines ar kultūrines kliūtis, didina gerovę ir stiprina saugumą. Prekyba remiasi taisyklėmis ir įstatymais pagrįsta tarptautine tvarka, kurią Rusijos veiksmai griauna. Jaučiame pareigą ne tik nenutrūkstamai sklandžiai dirbti, bet ir remti Ukrainą. Smerkiame Rusijos karinius veiksmus, pažeidžiančius tarptautinę teisę ir keliančius grėsmę saugumui. 

Šakių Caritas tapo paramos iš Šakių rajono koordinatoriumi, kuris mums lengviausiai pasiekiamas. Pirmoji siunta buvo skubiai išsiųsta su pavienių mūsų darbuotojų indėliu. Antrajai vežti Gulbelė padovanojo sunkvežimį Mersedes Benz Altego su beveik 2,5 tonos talpinančia kietašone puspriekabe. Automobilis mėlyna kabina savanorių komunikuojančių Facebook jau pramintas „fūryte“ ir naudojamas surinktos paramos logistikai. 

Šakiuose procesui vadovaujanti Vilija Matulaitienė pabrėžia, kad reikalinga tik tikslinė parama. Rekomenduojama permąstyti, kas patiems būtų išties naudinga slepiantis metro ar požeminėse slėptuvėse. Svarbiausia, maistas, kuris tinkamas valgyti iš karto, medikamentai, higienos priemonės. Reikalingi geros kokybės pledai, kilimėliai, miegmaišiai. Rūbai priimami tik išskirtinai kokybiški, nauji. Naudingi būtų ir powerbankai, prožerktoriai su baterijomis. Kuras priimamas plastikiniais bakais. Reaguojant į poreikį padovanojome naudoti tinkamą 33 senojo tipo medicinos vaistinėlių turinį: tvarstliavą, žirkles tvarsliavai, apsiaustus šilumai, sausą ledą. Iš mūsų sandėlio paramai iškeliavo dvi paletės konservų bei “Gulbelės kepyklėlės” specialiai iškepė dar 80 kilogramus ruginės duonos. 

Mūsų darbuotojai taip pat palaiko visoje šalyje veikiančias organizacijas: Lietuvos Raudonasis Kryžius, Lietuvos Caritas, Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba – Maltiečiai, „Maisto bankas“ ir Gelbėkit vaikus organizacijos. Jos mobilizuojasi ir yra pasiruošę teikti humanitarinę, psichosocialinę ir pirmąją pagalbą nuo agresoriaus bėgantiems ukrainiečiams. Prisidėti finansiškai prie būtinųjų priemonių įsigijimo ir teikimo galite: Organizacijoms reikalingi ir savanoriai. 

Rūpinamės, kad mūsų krautuvėse nepritrūktų būtiniausių prekių, tačiau jei jausitės ramiau turėdami namie nors kiek atsargų, dalinamės info:  

Namie, sausoje ir tamsioje vietoje rekomenduojama laikyti šiuos produktus: mėsos konservus, daržovių konservus (ankštinės daržovės – itin vertingas pasirinkimas), kitus konservuotus produktus (net sutirštintas pienas, vaisiai), birias kruopas, aliejus, cukrų, prieskonius(žolelių mišiniai, ryškių skoninių savybių prieskoniai), druską, medų, arbatą, kavą… Nepamirškite ir mėgstamų maisto produktų (jų vartojimas padės jaustis geriau). 

Būtinai turėkite mechaninį konservų atidarytuvą! Dėmesio, pieš kaitindami konservuotą maistą, nuplėškite etiketes ir atidarykite skardinę. Atidarę skardinę, suvartokite visą jos turinį iškart! Konservuoti žuvies produktai nerekomenduojami. Naujas nupirktas maisto atsargas rikiuokite už jau turimų atsargų – taip lengviau atskirsite trumpiau galiojančius produktus! Nevartokite maisto produktų, turėjusių sąlytį su potvynio vandeniu ir (ar) nehigieniškais paviršiais! Kaupdami atsargas pirmenybę teikite jums įprastiems produktams. Būtinai pasirūpinkite vandens atsargomis (vienam asmeniui 72 valandoms – 12 litrų vandens). Išpilstykite vandenį į mažos talpos buteliukus – taip vanduo ilgiau išliks švarus. 

UAB “Gulbelė” info