Atnaujinta Šilalės „Gulbelė“: tvarūs sprendimai ir platesnis asortimentas

2023 metų balandį duris atvėrė atnaujinta Šilalės „Gulbelė“ parduotuvė, esanti Jono Basanavičiaus g. 3 Pasak prekybos tinklo atstovų, supirkta naujausia produktų laikymo įranga, pakeistas prekių išdėstymas, išplėstas prekių asortimentas – pagrindiniai atnaujinimo darbai, kurie buvo atlikti bei kuriuos pastebės ir pajaus ne tik darbuotojai, bet ir lojalūs krautuvės klientai.

Atnaujintos vidaus patalpos

Daugiausiai dėmesio atnaujinant Šilalės „Gulbelė“ parduotuvę buvo skirta parduotuvės vidui – suremontuota ir perdažyta prekybos salė, sudėtos naujos pakabinamos lubos, pakeisti ir atnaujinti prekybiniai stelažai, perplanuotas jų išdėstymas. Pasak „Gulbelės“ tinklo direktorės komercijai Lauros Aurylės, šie pokyčiai buvo reikalingi tam, kad dar geriau būtų atliepti pirkėjų ir darbuotojų lūkesčiai.

„Pavasaris – atsinaujinimo metas, tad džiugu, kad atsinaujinome ir mes. Matėme būtinybę ir poreikį pakeisti prekybinius stelažus ir pergrupuoti prekes. Manome, kad šilališkiams dėl to bus paprasčiau judėti po parduotuvę ir patogiau apsipirkti“, – sako „Gulbelės“ atstovė.

Buvo įsigyta ir nauja įranga – talpūs ir modernūs šaldytuvai bei šaldikliai. Šios investicijos užtikrins aukštą produktų kokybę, tvaresnį energijos naudojimą.

„Atnaujinimai nėra apie šiandieną, jie yra apie rytojų. Naujoji šaldymo įranga ne tik leis nuosekliai išlaikyti aukštą produkcijos kokybės lygį, bet ir tvariau naudoti energiją. Tai į tvaresnę ateitį orientuotas investicinis sprendimas, kuris toliau bus tęsiamas diegiant inovacijas mūsų tinklo parduotuvėse“, – teigia L. Aurylė.

Geros naujienos smaližiams ir gyvūnų augintojams

Poreikis pakeisti prekybinių stelažų išdėstymą susijęs ir su išaugusiu bei turtingesniu asortimentu. Kiekviena prekių kategorija pasipildė naujais pasiūlymais. Ryškiausi jų – smaližiams.

„Saldumynų mėgėjai tikrai apsidžiaugs tuo, kad krautuvėje išsiplėtė saldainių ir sausainių asortimentas. O vietoje kepamos šviežios bandelės neabejotinai atsiras pas daugelį prekių krepšeliuose“, – asortimento naujienas įvardija prekybos tinklo direktorė komercijai ir papildo, kad keliskart per savaitę numatomas „Gulbelės“ kepyklėlės paklausiausių gaminių papildymas.

Kur saldumynai, ten neabejotinai turi būti ir kava. Šalia parduotuvės yra įrengtas ir veikia kavos automatas. Gardžia kava bus galimybė mėgautis netrukdomai bet kuriuos paros metu parduotuvės prieigose.

Gerų žinių taip pat yra gyvūnų augintojams. Dėl išplėstos gyvūnų maisto kategorijos atnaujintoje Šilalės parduotuvėje prekių skyrius augintiniams bus didesnis ir įvairesnis.

Greičiau tirpstančios eilės prie kasų ir taromato

Kiekvieno parduotuvės atnaujinimo atveju yra siekiama, kad klientų apsipirkimo patirtis būtų kuo geresnė. Daugelis ją sieja su apsipirkimo greičiu ir kokybe.

„Atsižvelgėme į svarbiausius klientų lūkesčius – patogų, kokybišką ir greitą aptarnavimą, todėl atnaujinome kasos zoną, čia esantį inventorių, papildomai pastatėme ir savitarnos kasą. Toks nedidelis, bet reikšmingas pokytis leis sutrumpinti eiles prie kasų ir taupyti visų laiką“, – komentuoja „Gulbelės“ atstovė.

Taip pat į naują vietą perkeltas taromatas. Jis dabar stovi atskiroje, specialiai įrengtoje patalpoje, kairėje parduotuvės pastato pusėje.

„Taromatas yra gausiai pildomas gyventojų sunešta tara, todėl prie įėjimo į krautuvę, kur jis anksčiau stovėjo, kartais susidarydavo ilgos ir patekimą į ją blokuojančios eilės. Nusprendėme taromatą perkelti į kitą parduotuvės teritorijoje esančią vietą ir taip spręsti šią problemą. Kita vertus, džiugu, kad visi kartu prisidedame prie atliekų rūšiavimo, suprantame žiedinės ekonomikos bei gamtos tausojimo svarbą ir aktyviai tą darome“, – sako L. Aurylė.

Pasak mažmeninės prekybos tinklo „Gulbelė“ vadovo Arūno Tarnausko, Šilalės krautuvės naujinimo darbai buvo vykdomi pagal numatytąjį 2023-iųjų metų renovacijos planą.

„Šių metų mūsų planuose ir tiksluose – dalies parduotuvių atnaujinimas visoje Lietuvoje. Kurioms jų ateina eilė atsinaujinti nusprendžiame įvertindami krautuvės pastatą, įrangą, baldus, kitą inventorių. Reaguojame į klientų ir darbuotojų siūlymus, ką reikėtų keisti, tobulinti, o ką palikti ir toliau vystyti. Tačiau esminis aspektas, kurio siekiame ir ką bendrai visi palaikome – tai naujovių diegimą. Pastarosios leidžia kelti kokybės kartelę, pagerinti apsipirkimo patirtį ir siekti tvarumo – kas mums yra labai svarbu. Tikimės, kad atnaujinimo darbai Šilalės krautuvėje vietos gyventojų ir miesto svečių bus sutikti ir įvertinti teigiamai“, – sako tinklo vadovas.

Į Šilalės „Gulbelė“ krautuvės atnaujinimo darbus ir įrangos supirkimą iš viso investuota per 150 tūkst. eurų. Artimiausiu metu bendrovė planuoja atnaujinti dar 2 tinklo parduotuves – Mokolų „Gulbelė”, Marijampolėje ir Kriūkų „Gulbelė”, Šakių rajone. Šiuo metu įmonei priklauso 63 krautuvės Šakių, Vilkaviškio, Marijampolės, Jurbarko, Panevėžio, Šilalės, Tauragės, Kelmės, Prienų rajonuose, Kazlų Rūdoje, Kalvarijoje.