Šaltienos dieta*? O kodėl ne!

Liaudies patirtis dosni patarimų, kada ką valgyti ir kaip stiprinti imunitetą, kad netektų sirgti. Žinoma, laikai keičiasi, bet sunku ginčytis su idėjomis, kurios artimos mokslui. Įvairių tyrimų duomenimis nustatyta, kad šaltienoje esančios medžiagos stiprina kaulus bei padeda išsaugoti odos jaunystę bei pagerina sąnarių būklę.

(*Dieta – tai vartojamo maisto visuma, kurią planuojant būtina siekti įvairovės ir balanso.)

„Pastebime, kad šiuo metu pirkėjai daugiau gamina namuose, ieško įvairesnių produktų, ieško balanso tarp kainos ir gaunamos naudos. Šviežios mėsos vitrinose atnaujinome atvėsintų subproduktų pasiūlą,“ – UAB „Gulbelė“ pirkimų skyriaus vadovė Asta Bezoraitienė.

Kiaulienos karka su kaulu, kiaulių galvų puselės, kiaulių kojos bei liežuviai – skerdienos dalys, kurios zanavykiškoje virtuvėje turi savo vietą ir visais laikais buvo išmaniai naudojamos šeimininkių. Žinoma, tokie patiekalai, kaip šaltiena – pigūs, tačiau daug laiko gamybai reikalaujantys. Dėl to vitrinose netrūksta ir jau paruoštų gaminių iš minėtų ingredientų. Jie puikiai dera su lietuvių taip mėgstamomis bulvėmis, ypatingai, kol šviežios.

„Nuolat rūpinamės, kad asortimentas atitiktų sezoną. Atvėsus orams klientai ras daugiau vaisių, daugiau gerų pasiūlymų mėsos gaminiams,“ – sako Asta Bezoraitienė.

UAB „Gulbelė“ inf.