Vieni rūpinasi natūraliu imunitetu iš anksto, kiti – tik pasirodžius peršalimo simptomams

„Atvėsus orams, gerokai padidėja imbiero, citrinų, česnakų ir medaus paklausa. Šių produktų vartojimas stiprina imuninę sistemą, tad juos vartojančius dažniau aplenkia įvairios peršalimo ligos,“ – sako UAB „Gulbelė“ pirkimų skyriaus vadovė Asta Bezoraitienė. Pasak jos, tai produktai, kurie dažnam yra pirmoji natūrali pagalba pajutus peršalimo simptomus.

Ne visų noriai vartojami česnakai turi daugiau puikių savybių ir juos puikiai galima „paslėpti“ tiek vėstant orams dažniau gaminamuose troškiniuose, įvairiuose sriubose. Sveikatai naudingas ir, pavyzdžiui, mišinys: česnakas, medus ir spanguolės. Jį, kaip ir citriną su imbieru bei medumi, reikėtų vartoti po 1–2 šaukštus kasdien, laikyti šaldytuve.

„Nuo seno žinomi receptai – natūralus kasdienės sveikatos šaltinis“, – sako A. Bezoraitienė. Pasak jos, nuolat rūpinimąsi, kad „Gulbelės“ krautuvėse būtų galima įsigyti sezoninių vaisių ir daržovių, kad netrūktų sveikatai naudingų raugintų produktų. Atrenkant produktus specialistai kreipia dėmesį ne tik į kainą, bet ir ekologijos nuorodas ar „Rakto skylutės“ ženklinimą. Tokias prekes rasite atskirai paženklintose lentynose.

„Ypatingai žiemai vertėtų bandyti vietoj vitaminų tablečių vartoti tokius produktus, kaip kanapių/sėmenų aliejus dėl jame esančių Omega riebiųjų rūgščių ar raugintų kopūstų sultis dėl aibės jų naudingųjų savybių,“ – dalinasi patarimais Asta. Ji tiki, kad maistas yra vaistas, jei tik pasirinktas įvertinus organizmo poreikius.

UAB „Gulbelė“ inf.