Šiandienos išlikimo formulė: ūkiškumas ir energijos naudojimas pagal poreikį

Dėl ekstremalios situacijos elektros rinkoje teko imtis atitinkamų priemonių. Nors efektyvumas visada buvo ir yra įmonės siekiamybė, drastiškai padidėjusios elektros sąskaitos parodė, kad vis dar turime spragų. Intensyviai jas šaliname, atnaujiname senus sprendimus ir kasdien, stebėdami realią situaciją ieškome naujų būdų situacijai suvaldyti.

Specialistai nieko gero nežada ir teigia ,kad ateinantį sezoną tikėtis mažesnių kainų tikrai neverta, o elektros visuomeninio tiekimo kaina gali būti dar aukštesnė nei šiandien. Vienintelis būdas gauti mažesnes sąskaitas – rasti būdų efektyviai naudoti arba mažinti elektros sąnaudas.

„Siekiant išsilaikyti rinkoje dabar svarbiausia – mažinti energijos sąnaudas,“ – antrina UAB „Gulbelė“ ekonomistė Jurgita Bataitienė. „Atidžiai jas mažiname taupydami elektrą, patalpų vėsinimo sąnaudas, išjungėme ne mažai šaldytuvų lempų ir naktinio apšvietimo– atsisakome visų perteklinių išlaidų,“ – vardina ji. Džiugina net mažiausi pokyčiai ir entuziastingas komandos įsitraukimas. „Štai, šių metų liepa buvo vėsesnė nei 2021 m., gal ir tai turėjo įtakos,“ – pasakoja J. Bataitienė ir tikina, kad svarbūs visi kriterijai. Visuose įmonės padaliniuose imtasi priemonių elektros sąnaudoms mažinti ir stebint ataskaitas ieškoma kitų tinkamų metodų.

„Ekstremaliai augant išlaidoms esame priversti mažinti sąnaudas ir derintis prie rinkos sąlygų,“ – sako UAB „Gulbelė“ vadovas Arūnas Tarnauskas. Siekdama išvengti drastiškų pasekmių įmonė papildomų veiksmų ėmėsi dar nuo metų pradžios. Smulkus ir vidutinis verslas yra regionų variklis: ne tik paslaugos tiekėjas, bet ir pagrindinis darbdavys. Taigi, susiklosčiusi situacija kelia realią grėsmę verslo išlikimui regionuose. Darome viską, kad užtikrintume nenutrūkstamą veiklą. Iš darbuotojų ir klientų tikimės supratingumo.

UAB Gulbelė“ inf.