Tarptautinė alaus diena: formuojasi skonio tradicijos be alkoholio

Jau trečia kartą švenčiama kalendorinė šventė tampa proga kasmet ieškoti kitokio priėjimo prie gėrimo, kurį lietuviai puikiai pažįsta, geba gaminti ir mėgsta vartoti įvairiais pavidalais. UAB “Gulbelė” produktų vadovas Saulius Pečkys kartu su ilgamečiu įmonės partneriu AB „Volfas Engelman“ kolegoms surengė pažintinę degustaciją. Buvo pristatytos nealkoholinio alaus naujienos, vietinės rinkos tendencijos ir plačios galimybės gastronomijoje. Už atliktas smagias užduotis dalyviai apdovanoti rėmėjų prizais.

„Volfas Engelman“ bravoras šiemet jau antrus metus iš eilės, tyrimų bendrovės „Supercrush“ duomenimis, yra palankiausiai vertinamas alaus prekės ženklas šalyje. Degustacijos dalyviai meistrystę patikrino įvairiuose skonių deriniuose.

Šių aludarių gebėjimą išpuoselėtą tradiciją pritaikyti šiandiena įrodo tarpukario legenda – Volfas Engelman nealkoholinis RINKTINIS su alaus sriuba iš Sūduvos krašto receptų knygos tapo stipriausiu deriniu. Duetas atitinka klasikinius lūkeščius alui: sodrus skoniai ne tik įsimintini, bet ir skalsūs.

Nealkoholinis belgiško tipo vyšnių KRIEK stiliaus alus su natūraliomis vyšnių sultimis, pasižymintis sodriu, saldžiarūgščiu skoniu, švelniai juntamu apynio ir salyklo deriniu papildė sodraus šokoladiško skonio “Alaus pyragą”, kuris ir balto kremo puta panašėjo į tamsaus alaus pjūvį.

Duonos lazdelės ir madingieji kabanosiai tiko prie visų skonių, tačiau iškyla, kaistančiu griliumi ir nuotykiais su baidarėmis ar dviračias labiausiai kvepia iš pagrindų savo išvaizdą pakeitę FASSBRAUSE dar labiau išryškinant 0% kokteilio žinutę. Tai šviežios, gaivinančios bei maloniai gomurį nuteikiančios naujovės, kurios žadina smalsumą. Jie papildė ir maža apgaule paverstą desertą:  obuolių želė. Ji mažuose bokaliukuose atrodė kaip dailiai putą laikantis alus.

ALAUS LAIŠKŲ stenduose dar ne seniai atsiradęs pirmasis kraftinis Non alco HOPPINESS JUICY ALE vis populiarėjančioje ir augančioje nealkoholinio alaus rinkoje. Jis neturėjo lygių derinant su lietuviška klasika – kepta duona. Derės su grilio patiekaliais, kurie šią vasarą vis populiaresni. Ssu jais dera nealkoholinio alaus salyklo subtilus saldumas, apynių kartumas bei intensyvus aromatas.

“Augimas maloniai stebina ir kartu įrodo, kad įtikome savo klientams. Džiugina ir galimybė rinktis, ir kokybės bei kainos santykis” – sako S. Pečkys vardindamas nealkoholinių gėrimų rinkos savybes.

Jau serviruojant stalą degustacijai atkreipėme dėmesį, kad visos Volfas Engelman skardinės gaminamos su folija. Siekdami apsaugoti žmonių sveikatą, gamintojai ėmėsi papildomų priemonių, kurios užtikrina, jog iki to momento, kai vartotojas nuplėš foliją, ant dangtelio nepateks jokie nešvarumai ar virusai. Tokiu būdu skardinės viršus apsaugomas nuo bet kokio kontakto su aplinka. Ši savybė leidžia ramiai gerti tiesiai iš skardinės, tačiau degustatoriai tikina, kad geriant iš taurės emocijos visiškai kitos: daugiau pasimėgavimo skoniu, aromatu, gėrimo išvaizda – viskuo, ką taip kruopščiai kuria aludariai.

Primename, kad geriausias skonio savybes išsaugo 8–10 °C temperatūroje laikomas nealkoholinis alus, kurio nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai.

UAB “Gulbelė” inf.