Gulbelė kartu su aljansu AIBĖ reiškia palaikymą kolegoms prekybininkams iš Ukrainos ir visiems Ukrainos piliečiams.

Jau nutraukėme bendradarbiavimą su Rusijos bei Baltarusijos tiekėjais. Šiuo metu jų prekės užima nežymią mūsų prekybos tinklo asortimento dalį, tad patikiname, jog išpirkus turimus likučius, iš asortimento pašalintas prekes netrukus pakeis su minėtomis šalimis nesusijusių gamintojų produkcija. Didžioji prekių dalis tai bakalėjos prekės, saldumynai, žaislai, kosmetika, švaros ir buities prekės, alkoholis ir kiti gėrimai. Palaikydama Ukrainą Aljansas AIBĖ skirs finansinę 100.000 EUR paramą.

Smerkiame visos Europos saugumui ir stabilumui grėsmę keliančią Rusijos karinę agresiją. Atitinkamai remiame ES atsaką, įskaitant ir ekonomines sankcijas. Drauge raginame šias priemones įgyvendinti kryptingai ir veiksmingai.

Per 30 metų patirties jaučiamės miestų bei miestelių bendruomenės nariais ir tikime, kad prekyba sujungia žmones, gali įveikti politines ar kultūrines kliūtis, didina gerovę ir stiprina saugumą. Tačiau prekyba remiasi taisyklėmis pagrįsta tarptautine tvarka, kurią Rusijos veiksmai griauna.

Kartu esame stipresni. Todėl kviečiame prisidėti:

  • Piniginę paramą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir savanoriams, kovojantiems su agresoriais iš Rusijos ir Baltarusijos galite teikti per VšĮ „Mėlyna ir geltona“ – Welcome (blue-yellow.lt) ar „Perlo“ terminaluose mūsų krautuvėse.
  • Gyventi tinkamas, bet šiuo metu nenaudojamas patalpas užregistravome Šakių savivaldybėje. Koordinuoti tokius veiksmus kviečia ir Lietuvos šaulių sąjunga Pelėdų būrio iniciatyva Stiprūs Kartu. Čia gyventojai gali užsiregistruoti, jeigu turi laisvą butą, namą ar kambarį nuo karo siaubo bėgantiems ukrainiečiams. Anketas užpildyti kviečiami ir laikinų namų Lietuvoje ieškantys karo pabėgėliai iš Ukrainos: https://stipruskartu.lt/
  • Lietuvos Raudonasis Kryžius, Lietuvos Caritas, Maltiečiai, „Maisto bankas“ ir Gelbėkit vaikus/Save the Children Lithuania organizacijos mobilizuojasi ir yra pasiruošę teikti humanitarinę, psichosocialinę ir pirmąją pagalbą nuo agresoriaus bėgantiems ukrainiečiams. Prisidėti finansiškai prie būtinųjų priemonių įsigijimo ir teikimo galite: https://www.aukok.lt/proje…/Musu-sirdys-ir-rankos-Ukrainai

Слава Україні! Героям слава!

#westandwithukraine 💙💛