Dėkojame dalyvavusiems savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje!

Šį penktadienį ir šeštadienį prekybos tinkluose vykusioje „Maisto banko“ akcijoje šalies gyventojai nepasiturintiems paaukojo daugiau nei 287 tūkstančius įvairiausių maisto produktų, kurių preliminari vertė 273 tūkstančiai eurų. Šakiuose akciją organizavo VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centras „Šypsena“. Jiems mūsų krautuvėje aukojo 215 žmonių, surinkta 483 vnt produktų.

Foto: Dvam_keturi media

Partnerystė „Maisto banko“ akcijoje VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centrui – galimybė surinkti paramos daliai savo bendruomenės. Čia žmonių paaukotas maistas neiškeliauja iš Šakių, o skiriamas dienos centre besilankančių vaikų iš sunkiau besiverčiančių šeimų palaikymui. Ši, kaip ir bet kokia kita, parama svarbi, kad būtų galima vykdyti įstaigos veiklą, prisidedant prie Šakių rajono žmonių socialinės padėties gerėjimo ir socialinės atskirties mažinimo. UAB „Gulbelė“ bendruomenė jau eilę metų palaiko šią akciją.

Foto: Dvam_keturi media

Procesą palengvina ir tai, kad suburiama tikrai didelė savanorių komandą. Šįkart pamainomis jų dalyvavo net 13-ka. Savanorystė – VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centre yra vienas iš gyvavimo pagrindų. Dėl to savanoriai motyvuojami įvairiais būdais. Šiais metais, savivaldybei skyrus finansavimą, taip pat yra planuojami įdomūs, motyvuojantys, juos, kaip asmenybes auginantys vienos dienos mokymai gamtoje.

Foto: Dvam_keturi media

„Kadangi VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centras yra ta organizacija, ta įstaiga, kuri stengiasi dirbti ne tik pagal „eilutę“, bet atsižvelgdami į patį žmogų, matydami jį, girdėdami jo problemas, visada džiaugiamės, kai jaučiame, kad savo misijoje ir kelyje esame ne vieni,“ – dalijosi mintimis VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centro atstovė Skaistė Bakienė. „Džiugu, kad šiais metais turėjome pakankamai žmonių (įstaigos darbuotojų ir savanorių) ir savo darbuotojui Linui Arštikaičiui galėjome labiau leisti daryti tai, kuo jis labiausiai dega – įamžinti akcijos akimirkas“- džiaugiasi ji. Komandą penktadienio vakarą „Gulbelėje“ aplankė pati Kauno padalinio vadovė, mūsų kraštietė, Karolina Puidaitė – Railė.

Foto: Dvam_keturi media

„Dirbti lengviau, nes „Maisto banko“ žmonės – paprasti, betarpiški ir tokie savo srities profesionalai, kad bet kokia iškilus problema išsprendžiama. Jų nuolatinio palaikymo dėka, akcija pralekia labai greit ir labai sklandžiai,“ – pasakoja VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centre „Maisto banko akciją“ koordinuojanti socialinė darbuotoja Skaistė Bakienė bendraujanti su Kauno padalinio paramos programų koordinatore Dovilė Žaldarytė-Černych bent pusantro mėnesio iki kiekvienos akcijos

Foto: Dvam_keturi media

„Lyginant su rudenį vykusia maisto rinkimo akcija, savaitgalį vykusiame renginyje aukota daugiau. Lietuvos žmonės ir  toliau demonstruoja begalinį solidarumą su nevyriausybinėmis organizacijomis, geba atjausti, palaikyti, o tai yra sąmoningumo ir brandžios visuomenės ženklas. Visų 315 akcijoje dalyvavusių organizacijų vardu nuoširdžiai dėkoju kiekvienam žmogui, kuris prisidėjo auka ir, žinoma, tiems 5 300 savanorių, be kurių nevyriausybinių organizacijų darbas negalėtų vykti,“ – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Foto: Dvam_keturi media

Anot akcijos organizatorių, žmonės vis dažniau linkę aukoti formuodami krepšelius. Tradiciškai daugiausiai aukota makaronų, po jų rikiuojasi kruopos, cukrus, aliejus ir miltai. Vidutinė vieno aukojimo vertė šiek tiek daugiau nei 3 eurai. „Pastebime, kad vis dažniau aukoja šeimos su mažais vaikais, kur aukojamą krepšelį suformuoja mažieji, jie dalinasi tuo, kas jiems patiems yra skanu,  ką patys dažnai valgo. Savanoriai pasakoja, kad šiais metais sulaukė ir ne vieno gausiai aukojančio žmogaus, pripažinusio, jog pats kadaise yra gavęs paramą maistu. Šie žmonės yra puikūs pavyzdžiai, jog dažnai pagalbos reikia tik laikinai,  o laiku ją suteikus, žmonės atsistoja ant kojų ir, geriau negu kas kitas suprasdami situaciją, patys noriai prisideda ir padeda,“ – pasakoja S. Gurevičius.

Foto: Dvam_keturi media

Kaip ir įprasta, didžiausi paramos kiekiai surinkti penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose, po jų rikiuojasi Kėdainiai, kurio gyventojai savo dosnumą demonstruoja jau ne vienerius metus iš eilės, Alytus, Utena, Marijampolė, Ukmergė. Planuojama, jog surinktą paramą visos nevyriausybinės organizacijos stokojantiems išdalins per tris artimiausius mėnesius.

Parengta pagal www.maistobankas.lt ir UAb „Gulbelė“ info