Tikimasi, kad iki birželio bus paskiepytas kas antras įmonės darbuotojas

Dėl menko vietinių aktyvumo skiepijantis, Šakiuose atsirado galimybė UAB „Gulbelė“, kaip įmonei turinčiai daugiau nei 100 darbuotojų, pasinaudoti Astra Zeneca vakcinomis. Greita darbuotojų reakcija bei organizuotumas tapo įmonės stiprybe renkantis saugesnį rytojų. Nemažai abejojančiųjų apsisprendė skiepytis išgirdę artimųjų ir pažįstamų įspūdžius, tad dalinamės keleto mūsų darbuotojų patirtimis:

„Nebuvo, ko bijoti – sutikau iš karto. Skiepijausi dėl savo ir kitų saugumo. Dirbu su daugybe žmonių, juos gerbiu, nenorėčiau, kad nukentėtų jie ar mano šeima. Pačio skiepo net nejutau, o po to sekė normali organizmo reakcija. Visi reaguojame skirtingai. Vakcina manęs iš gyvenimo ritmo neišmušė. Gal kiek prasčiau miegojau dėl temperatūros ir šaltkrėčio, tačiau žinojau, jog tai greit praeis ir praėjo. Greitai vėl kibau į darbus. Dabar nors kiek ramiau”, – Ramūnas Tvarijonas, „Gulbelė“ krautuvės Šakiuose mėsininkas.


„Sutikau ne iš karto. Persigalvojau tik įsivertinusi, kad pliusų daugiau. Mėgstu keliauti, bendrauti, turiu artimųjų užsienyje, kuriuos noriu aplankyti (pasiskiepijus mažiau reikalavimų) ir darbe tenka daug bendrauti su žmonėmis. Atrodo, kad saugiau bus pasiskiepijus. Skiepas buvo vos jaučiamas ir po to jaučiausi puikiai. Gal tik praėjus 7-8 val. pasijutau be jėgų, atsirado šaltkrėtis, pakilo temperatūra, naktį nepavyko užmigti. Ryte vis dar trūko jėgų, bet iki pietų atsigavau. Gal padėjo, kad buvau gryname ore, miške, aktyviai leidau laiką”, – Reda Vėgelytė, „Gulbelė“ krautuvės Šakiuose pardavėja-kasininkė.


„Žinoma, kad kilo daugybė klausimų, bet logika nugalėjo ir nusprendžiau skiepintis. Pirmiausia suveikė savisauga, vėliau pagarba bendruomenei. Kasdien tenka susidurti su įvairiais žmonėmis… Manau, kad visi turėsime tai praeiti. Skiepijimo momentu nieko nejaučiau, nustebau, kad paprasta. Savijauta nebuvo bloga, nors ir turėjau temperatūros. 2 ar 3 dienas jaučiau savotišką skausmą rankos srityje, bet dabar viskas puiku ir laukiu kvietimo antrąjai vakcinos dozei.” – Ugnius Venckutonis, UAB „Gulbelė” direktorius komercijai.


„Esu už tai, kad masinis vakcinavimas kuo greičiau įvyktų ir galėtume nors kiek lengviau atsikvėpti. Vos atsiradus galimybei registravausi pati ir raginau registruotis kolegas. Mano dukra medikė – paskiepinta jau du kartus. Gal dėl to jaučiausi ramiau, žinojau, kokie gali būti pojūčiai ir kad visa tai normali organizmo reakcija. Savijauta buvo neįprasta, bet karštis buvo pakenčiamas ir viskas atrodė ne taip jau blogai, jei lyginant, ką žinome apie šią ligą”, – Marina Luckienė, „Gulbelė“ regiono vadovė.