“Gulbelės kepyklėlės” pyragai Jūsų šventiniam stalui


Ko gero, kasmet per didžiąsias šeimos šventes susiduria senosios tradicijos ir noras išbandyti ką nors nauja. Įprasta, kad velykinį stalą puošia ne tik šakotis arba aukšta velykinė „boba“ (keksas), bet ir velykiniai kepiniai, plokštainiai, meduoliai, o gal ir tortai. „Gulbelės kepyklėlė“ šiemet siūlo tris ypatingus gaminius, kurie ne tik papuoš stalą, bet ir nustebins skoniu bei sutaupys Jums laiko virtuvėje, leis daugiau dėmesio skirti šeimai ir sau.

Mielinis pyragas su žemės riešutų ir kakavos įdaru – atitinka nuo seno išlikusią lietuvišką tradiciją rinktis įprastą mielinę tešlą ir gerinti ją pagal galimybes, įmantriai formuoti ir sukurti ne tik gardų kepinį, bet ir stalo puošmeną, kuri džiugintų visą šeimą. Mūsų versija labiau skirta pasigardžiavimui po gausių vaišių ar prie kavos/arbatos puodelio atokvėpio minutę. Turtinga tešla su sodriu įdaru dailiai suformuota, pyragas puikiai pjaustosi, netrupa. DĖMESIO: netinka žemės riešutų netoleruojantiems.

Morkų pyragas – daržovės kepinių sudėtyje jau seniai nebestebina, bet, ko gero, arčiausiai tradicijos lieka vis labiau populiarėjantys morkų pyragai. Dar pagirkime juos už ypatingai saulėtą spalvą, kuri ne tik dabar madinga, bet ir visada džiuginanti, tad būtų puikus akcentas ir šventiniam stalui, ir šventiniams pusryčiams (ypač, į lovą!). Idealiai minkštas, sodrus, kvapnus ir drėgnas, ne per daug saldus. Aptepta tirštu glajumi ir pabarstyta liofilizuotomis morkomis, kad derėtų prie margo velykinio ritmo.

Itališkas pyragas „Panettone“ – kiekviena gudresnė šeimininkė, ieško dar kažko naujo, tad ir mūsų meistrai įkvėpimo sėmėsi iš svetur. Mokėmės, eksperimentavome, ragavome ir ragauti prašėme gaminio žinovus. Jau esame tikri, kad mūsiškas sviestas, medus bei kantrybė pateisino viltis ir kvepia namais, tad galima pasiūlyti pasaulyje pripažintą klasiką keptą mūsų kepyklėlėje. Panettone kepame tik du kartus per metus: Velykoms ir Kalėdoms, kad išlaikytume itališką tradiciją, jog toks pyragas tik didžiausioms šventėms (ir vestuvėms!). Jis suburia šeimą, tai gardžiausia, kai dalinamasi laužant rankomis.

Lietuvoje nuo seno “kiškio (ar zuikio) pyragas” žinomas kaip vaikams pamaloninti skirtos lauktuvės, tad pradžiuginti laukiančius Jums padės www.e-gulbele.lt kurjeriai, kurie ir dieną prieš Velykas, ir antrąją Velykų dieną darbuosis pilnu pajėgumu. Rekomenduojame patikimą ir saugų pristatymą į Šakių, Jurbarko, Marijampolės ir Vilkaviškio miestus.