Planuokime Velykų stalo patiekalus kartu!


Nuo seniausių išsaugotų tradicijų iki paskutinių madų plintančių internete – tegul Jūsų šventinis stalas būna toks, kokio norisi Jums. Planuokite, traukite didžiausioms šventėms saugotus indus, ruoškite pirkinių sąrašą… padėsime ne tik viskuo pasirūpinti, bet ir įbandyti nors šį tą naujo, kad ryškiausia pavasario šventė būtų pilna įspūdžių ir gerų patirčių.
Kūčios turi 12 patiekalų, o Velykos… turi džiuginti ne tik skonio receptorius, bet ir akis, sielą. Pateikiame atmintinę, kuri padės nieko nepraleisti:
Sviestinis avinėlis – tai krikščioniškas atributas, Kristaus simbolis ir labai originali šventinio stalo puošmena ir maistas. Sviestą palaikius kambario temperatūroje, šlapiomis rankomis, šaukštu ir peiliu suformuojamas besiilsintis avinėlis. Baigus lipdyti avinėlį peilio galiuku jam sukuriamos garbanos, iš gvazdikėlių padaromos akys ir jis dedamas į lėkštę, papuošiamas žalumynais ir pastatomas stalo viduryje.
Žuvies užkandžiai – nuo legendinės silkės ir keptos žuvies iki įmantrių užkandžių su krabų lazdelėmis ar tunu. Rinkitės keletą skirtingų receptų ir nedideles porcijas patiekite ragavimui su skirtingais pagardais. Arba gaminkite salotas, taip ant stalo bus daugiau žalumos ir sveikesnio maisto.
Mėsos užkandžiai – gardūs ne tik tiems, kurie laikėsi pasninko. Nepamirškite liežuvio, vyniotinių, paštetų ir slėgtainių. Rinkitės įdomesnį jų pateikimą, kad stalas pamalonintų ir akis, sudomintų valgytojus. Skirtingos duonelės taip pats suteiks žavesio ragavimui.
Karštas patiekalas – ilgai troškintas kiaulienos kumpis, antis ar lydeka. Gal laikas seną-gerą šeimos receptą atnaujinti ar nors šiemet pakeisti nauju? Parduotuvėje rasite ir ne maža paruoštukų, kurie stipriai sutrumpins pasiruošimo laiką ir leid daugiau dėmesio skirti šeimai ar stalo dekorui.
Velykų boba ar morkų pyragas – smagiu užsiėmimu gali tapti pyrago kepimas su šeima Velykų išvakarėse, šiltus jausmus sukels senas mamos ar močiutės receptas… Tačiau specialiai šventei ruošti kepyklėlės pyragai, cukrainės keksiukai, kanelės ir šventiškai dekoruoti tortai ne tik sutaupys laiko, bet ir taps puikiu stalo akcentu. Rinkinės dailius indus ar kelių aukštų padėklus, kad saldumynai sulauktų deramo dėmesio.
Želė tortas – laiko ir kantrybės reikalaujantis desertas, tačiau gaiva ir ryškiomis spalvomis tikrai išsiskirs iš visų kitų šventinių patiekalų. Gardinkite vaisiais, sausainiais ar biskvitu. Rinkitės įdomesnių formų indus ar indelius, kad kiekvienas gautų jam sukurtą šedevrą. Tokio deserto neatsisakys ir saldžių nuodėmių privengiantys.
Šventės susideda iš daugybės mažų dalykų… Padėsime jais pasirūpinti www.e-gulbele.lt Patikimas ir saugus pristatymas į Šakių, Jurbarko, Marijampolės ir Vilkaviškio miestus. 🏠🚗
P.S. akcijos e-parduotuvėje skiriasi nuo akcijų fizinėse parduotuvėse.