Krautuvės renovacija Kiduliuose: patogiau, greičiau ir saugiau

25 kilometrai nuo Šakių, priešais Jurbarką įsikūrę Kiduliai, išsitęsę vaizdingame kairiajame Nemuno krante, pačiame Nemuno slėnio pakilime. Iš miestelio veda keliai į Jurbarką, Sudargą, Kudirkos Naumiestį, Gelgaudiškį ir Kaliningrado sritį. Vienas iš ilgiausių tiltų ties Kiduliais jungia Suvalkiją su Žemaitija ir Baltijos pajūriu. Tad veiksmo čia tikrai netrūksta, o prie pat pagrindinės sankryžos nuo 2012-ųjų po AIBĖS ženklu veikianti „Kidulių Gulbelė“ (Nemuno g. 70A) puikiai jaučia tą pulsą.

Kruopščiai planuotos ir išlauktos renovacijos rezultatais krautuvės viduje jau džiaugiasi klientai. Parduotuvė šviesesnė, daugiau erdvės renkantis prekes, daugiau pasirinkimo. Stipriai išplėstas šviežių vaisių bei daržovių asortimentas, daugiau dėmesio skirta duonos ir konditerijos gaminiams, bakalėjai, papildytos buities ir gyvūnų prekių lentynos, peržiūrėtos kitos aktualios prekių grupės, kad būtų patenkinti pandemijos metu kiek pasikeitę klientų poreikiai.

Bene didžiausia naujiena – savitarnos kasa. Krautuve besirūpinanti regiono vadovė Jolanta Moliušienė tiki, kad toks sprendimas leis greičiau apsipirkti skubantiems. Kasa veikia labai panašiu principu, kaip ir kituose prekybos tinkluose, tad klientų neturėtų gąsdinti. Priešingai, toks kontakto mažinimas turėtų tapti patraukliu būdu atsiskaityti pandemijai niekaip nesibaigiant. “Kiduliečiai apsiperka ir mūsų elektroninėje parduotuvėje, tad turėtų greitai apsiprasti ir su šia išmania naujove,” – sako J. Moliušienė.

Regiono vadovė tikina, kad nors pokytis prekybos salėje žymus ir malonus kiekvienam, didžiausią naudą turėtų pajausti personalas. Išremontuotos ir kiek perorganizuotos vidinės patalpos, kad darbuotojai galėtų geriau jaustis ir patogiau dirbti. Galimybė mažiau sandėliuoti ir greičiau išnešti prekes į prekybos salę taip pat didelis privalumas siekiant tenkinti klientų poreikius, operatyviai reaguoti į prašymus.

Senieji dvaro rūmai ir išlikę jų ansamblio pastatai – reikšminga Kidulių miestelio gyvenimo bei įvaizdžio dalis. Rūpinantis bendruomenės poreikiais atsižvelgta ir į tai. Toliau numatyta pastato išorės rekonstrukcija apima ne tik privažiavimų ir automobilių aikštelės klausimus, bet ir raudonplyčio senojo sandėlio (,,špykerės”) mūrą atkartojančio stiliaus fasadas priderintas prie antroje pastato pusėje veikiančios vaistinės pasirinktų medžiagų.

„Vis dar svarbiausia – saugumas, tad dedame visas pastangas, kad tiek klientai, tiek darbuotojai jaustųsi gerai, gautų visas reikalingas prekes, galėtų apsipirkti greitai ir patogiai, susimokėti mokesčius, išsigryninti pinigus, pristatyti tarą, net pasišildyti užkandžius“ – sako Jolanta Moliušienė. Pasak jos, pandemija kiek pakeitė aptarnavimo standartą, tačiau tokiose vietovėse kaip Kiduliai, atidumas vienas kitam vis dar yra didžiulė vertybė, kuri puoselėjama visose tinklo krautuvėse.

UAB „Gulbelė“ info.