Iš peties darbuojasi ne tik mėsinėje

Dažna namų šeimininkė pasvajoja apie vyrą, kuris su malonumu suktųsi virtuvėje ir vis daugiau vyrų namiškius džiugina savyje atradę ugnelę gaminti. „Gulbelė“ krautuvės Šakiuose mėsininkui Ramūnui Tvarijonui darbas maisto skyriuje ne tik profesija, bet ir aistra. Visi, artimiau pažįstantys, žino, kad aštriausias jo prieskonis – humoro jausmas, kurį lengvai „virškina“ ne kiekvienas, tačiau marinuojant mėsą jis ypatingai jaučia pusiausvyrą. Tiesa, tai ne vienintelis jo talentas: pjūklai, kirviai ir peiliai lydi ir laisvalaikiu.

Mėsos išpjaustymas – ištisas mokslas, o Ramūnas juokiasi, kad tai – beveik menas. „Pjaustymo kruopštumas – profesionalumo rodiklis. Klientai tai puikiai supranta. Jie žino, kiek su kokia mėsa dar tenka pasidarbuoti namie. O mano ranka jau pati „eina“ po tiek metų,“ – sako R. Tvarijonas. Nors aplinkinius vis dar stebina jo darbo tempas ir rezultatai, tačiau pats nenuleidžia sau kartelės. Jau daugiau nei 20 metų UAB „Gulbelė“ tinklui mėsą ruošiantis mėsininkas prisipažįsta, kad kolegų ir klientų pripažinimas jam svarbus įvertinimas, kurį išlaikyti padeda principingumas. „Nėra nė minties darbuotis su prastos kokybės mėsa ar nepatikimu tiekėju. Mūsų bendruomenė labai maža – greitai pasklistų žinia apie suprastėjusią kokybę,“ – sako jis, jausdamas atsakomybę prieš kiekvieną pirkėją.

„Seniau žmonės viską darydavo patys, o dabar, radus patikimą pardavėją, užtenka pasirinkti gaminimo būdą. Net recepto nebūtina griežtai laikytis, kai yra nors kiek patirties,“ – tikina Ramūnas. Pasak jo, grilis kieme – lengvas ir greitas būdas gardžiai išsikepti marinuotos mėsos, o kartu ir daržovių. „Lietuviai gali šašlykus ir žiemą kepti, jei tik yra noro ir oras geras,“ – juokiasi jis. Aišku, čia sunkiau planuoti, tačiau „Gulbelės“ krautuvėse kasdien galima įsigyti bei užsisakyti marinuotos mėsos. Čia pat rasite ir garnyrą: kepti paruoštas bulvytes ar lengvai paruošiamų daržovių bei daugybę salotų ir įvairiausių padažų net patiems išrankiausiems. llgametę patirtį sukaupęs specialistas pastebi, kad klientai nori ne tik skaniai valgyti, bet ir pasigaminti ką nors neragauto, atrasto internete, todėl noriai konsultuojasi – mat virtualioje erdvėje ne visada viskas taip, kaip atrodo.

Nors profesija iš Ramūno reikalauja išties daug jėgų, sielos atgaivos jis ieško su panašiais įrankiais: dirbdamas su mediena. Tai gali būti terasa ar pavėsinė – tikra lietuviško medžio šventovė Jūsų poilsiui kieme ar sode, kur visai šalia smilksta grilius… Jo darbai išsiskiria tikslumu ir kruopščiu apdirbimu, tad be problemų tarnauja ir teikia džiaugsmą ilgus metus – „Gulbelės“ šeima rekomenduoja.

Ramūnui priklauso 2019 m. įmonės rekordas, o visai neseniai jis išrinktas šių metų vasario mėnesio darbuotoju. Akivaizdu, kad reiklumas sau jam tarsi varomoji jėga. Iš kairės į dešinę: UAB “Gulbelė” vadovas Arūnas Tarnauskas, krautuvės “Gulbė” mėsininkas Ramūnas Tvarijonas ir UAB “Gulbelė” direktorius komercijai Ugnius Venckutonis.