Metas sėti, daiginti ir ruoštis pačiam geriausiam derliui

Nors už lango sniego pusnys, pats laikas namie užsiimti daigų auginimu. Nuo įprastų ir pamėgtų daržovių, žalumynų ar gėlių iki įdomesnių eksperimentų naudojantis karantino suteiktu laiku namuose. UAB “Gulbelė” krautuvėse galite pasiruošti šiam ne lengvam, bet įdomiam ir naudingam užsiėmimui.

Patikimi partneriai – patikrinta kokybė

Jau eilę metų mūsų partneriai UAB “Nojus” – įmonė atstovaujanti didžiausius sėklų ir svogūninių gėlių gamintojus Rytų Europoje ir viena iš pirmaujančių mėgėjams skirtų sėklų ir svogūninių gėlių rinkoje. Greitai radome bendrą kalbą siekdami tenkinti jūsų poreikius, siekiant geriausio kainos ir kokybės santykio. Džiaugiamės, kad tiekėjas atsižvelgia į rinkos naujoves, todėl kiekvieną sezoną galime pasiūlyti ką nors naujo. Svarbu ir tai, kad ypatingai daug dėmesio skiriama parduodamų prekių kokybei: kiekvienos sėklų ir svogūninių augalų siuntos kokybė tvirtinama Valstybinės augalininkystės tarnybos prie ŽŪM išduotais sertifikatais.

Aktualios naujienos jūsų patogumui

Nuo šiol “Gulbelė” krautuvėse rasite ir ASĖJA sėklas, kurios maloniai nustebins – rasite daugiau sėklų pakuotėje nei įprastai. Taip pat džiugina platus asortimentas ir kruopštus sėklų atrinkimas augti Lietuvos klimato sąlygomis, kad jums netektų nusivilti. Hermetiška aliuminio folijos pakuotė apsaugo sėklas nuo drėgmės, net ir pradarius pakuotę, tad nepanaudotas sėklas galėsite sėti ir kitais metais. Svarbu ir tai, kad visos ASĖJA sėklos yra natūralios – nebeicuotos. Mat beicavimas nelabai tinka valgomiems augalams – kai kurios cheminės medžiagos gali pereiti į patį augalą ar jo vaisius. ASĖJA sėklos atitinka keliamus kokybės reikalavimus, yra testuojamos gamintojo laboratorijose vadovaujantis ISTA standartais.

Sėkmės raktas: kantrybė ir žinios

Užsiauginti stiprius daigelius nėra toks lengvas darbas. Daug lemia ir sėklų pasirinkimas, ir sąlygos jūsų namuose. Dalinamės keletu patarimų:

Šviesa. Net ant pietinio lango palangės šviesos gali būti maža, tad verta pagalvoti apie dirbtinį apšvietimą. Jums mielai pagelbės „Gulbelės prekybos“ komanda. Galite kreiptis tel.: +370 613 61041 arba +370 650 86993 ir reikiamą įrangą jums į namus pristatys www.e-gulbele.lt kurjeris.

Drėkinimas. Jei laiko daiginimui skiriate ne per daugiausiai ar tiesiog trūksta atidumo, palaikyti reikiamą drėgmę gali padėti ir automatinė laistymo sistema.

Tinkamas substratas. Daigeliai imlūs grybeliniams susirgimams: dar vakar sveikai atrodę daigai gali staiga pajuosti, išvirsti ir sudžiūti. Norint išvengti tokios baigties, daigams būtina rinktis sterilią dirvą, o ne elementariausią daržo žemę.

Tręšimas. Daugelis augalams daiginti skirtų dirvožemio mišinių nėra papildyti maisto medžiagomis. Kurį laiką daigai maitinasi tuo, ko esama sėkloje, tačiau kai ima skleistis lapeliai, augalus reikia pradėti tręšti tam skirtomis trąšomis.

Vėjas ir vėdinimas. Daigai galiausiai auga lauke, kur saulė, lietus ir vėjas, tad reikia padėti jiems deramai vystytis. Paprasčiausia – porą kartų per dieną pakedenkite daigus pirštais.

Pasikliaukite specialistais. Atidžiai skaitykite nurodymus ant pakuočių: sužinosite, per kiek laiko sėklos sudygsta ir kada daigus galima perkelti į lauką. Sėklų pakelių patariama neišmesti, kad galėtumėte patogiai sekti procesą.

„Gulbelė“ tinklo krautuvėse pirkdami ASEJA prekių už 15 € ar daugiau, registruokitės www.aseja.lt ir laimėkite. Prizų fonde 300 HERVIG GARDEN prizų. Akcija vyksta nuo 2021 01 25 iki 2021 05 31.