UAB „Bomesa“ vadovas Giedrius Ralys: bendradarbiavimas – raktas į bendruomenės sėkmę

Foto: UAB „Bomesa“ gaminamas „Ūkininkų“ kumpis jau dešimt metų Lietuvos ir užsienio rinkose neužleidžia lyderio pozicijų.

Visais laikas krašto paveikslą kartu kūrė vietinis ūkis ir verslai greta kultūros bei meno, tad ir dabar tik bendrystėje atsiskleidžia mūsų stiprybės. Plečiantis galimybėms mažėja regioniniai skirtumai, gamintojai bei prekybininkai stengiasi įtikti platesnį akiratį turinčiam klientui, įprasta tapo tai, kas ankščiau kraštui nebuvo būdinga. Šiandien Zanavykijos vizitinė kortelė – tai, ką galima pamatyti, išgirsti ir paragauti. Už kraštą puoselėjančius verslininkus Lietuvoje ir už jos ribų kalba jų įmonėse sukurti gaminiai, o tą žinią gali nešti kiekvienas.

Dažnai susiduriame su klausimu, ką vežti lauktuvių iš Zanavykų krašto. Kad būtų gardu, ypatinga, lengvai transportuojama ir turėtų ilgesnį galiojimo laiką. Mielai siūlome „Gulbelės kepyklėlės“ išlaikytų tradicijų gaminius: ruginę duoną, kaimiškus sausainius, aguonų vyniotinį ir k.t. Cukrainė „Laimė“ gamina jau legenda tapusius duonos saldainius ir 3 gurmaniškų sausainių rūšis iš karto dovanoms arba lauktuvėms tinkančiose pakuotėse. E-gulbele.lt taip pat teikia dovanų rinkinių pakavimo paslaugą pagal įmonių bei privačių klientų pageidavimus – darbuotojai puikiai žino, kas geriausiai pristato mūsų kraštą.

UAB „Bomesa“ rūkyti, vytinti, sūdyti mėsos gaminiai taip pat vieni iš gastronominių krašto ambasadorių. „Ūkininkų krašte sunku įsivaizduoti populiaresnį mėsos gaminį nei „Ūkininkų kumpis”. Jis jau dešimt metų neužleidžia lyderio pozicijų Lietuvos ir užsienio rinkose. Gamybai pasirinktas formuotas kumpis su odele patinka ir mėgstantiems riebesnį lašinuką, ir liesesnį kumpį,“ – pasakoja įmonės vadovas Giedrius Ralys. Pasak jo, toks užkandis ir sunkiausius darbus įveikti padeda, ir šventinį stalą puošia.

Tėvų sukurtos receptūros išpuoselėtos savo patirtimi ir konsultuojantis su specialistais padėjo rasti kelią į klientų širdis. Mat „lašinukai“ lietuviui ne šiaip maistas. Pats Giedrius tikina, kad su draugų kompanija išvykus žvejoti stintų į Kuršių marias laikas be sūdytų lašinukų neįsivaizduojamas. O štai vasaros vakarams tiesiog būtinas meniu: žarijose keptos bulvės įdarytos rūkyta šonine ir laukinių rūgštynių sriuba su šaltai rūkyta sprandine. Pavasario hitas – „Ūkininkų kumpis“ su pirmaisiais agurkėliais ir „Gulbelės kepyklėlės“ rugine duona.

„Labai džiaugiuosi, kad mūsų šeimos verslas įkurtas Šakių rajone. Tai netgi tapo reklama mūsų gaminiams. Ne kartą girdėjau pirkėjų pasakymus, kad ,,zanavykai moka rūkyti lašinius”,“ – pasakoja G. Ralys. „Visada galvojome, kad savame krašte pranašu nebūsi, bet Arūno Tarnausko pasiūlymas bendradarbiauti įtikino pabandyti. Prekybą padėję nuo vienos „Gulbelės“ parduotuvės Šakiuose, o šiuo metu tiekiame mėsos gaminius į daugelį UAB ,,Gulbelė” prekybos vietų Šakių rajone,“ – pasakoja jis. Iki šiol www.e-gulbele.lt – vienintelė elektroninė parduotuvė, kur galima įsigyti „Bomesos“ gaminių. Lyderiais lieka šalto rūkymo ŪKININKŲ kumpis bei šalto rūkymo KAIMIŠKI lašiniai.

„Labai svarbu palaikyti vietinius gamintojus, nes jie kuria darbo vietas mūsų rajone. Nors užima nedidelę, bet ženklią rinkos dalį greta didžiųjų gamintojų. Žmonės jų gaminių ieško ir džiaugiasi galėdami įsigyti,“ – pasakoja UAB „Gulbelė“ pirkimų skyriaus vadovė Asta Bezoraitienė. Įmonė šiuo metu dirba su UAB „Bomesa“ ir UAB „Aletovis“, vietiniais ūkininkais: Juozapu Juška, Tomu Skaisgiriu, „Juškų raugyklėle“, „Augustino bitynu“. „Turėtume kiekvienas suprasti, kad nuo mūsų pačių elgesio priklauso ekonomika ir kaip greitai šalis atsigaus karantinui pasibaigus,“ – tikina A. Bezoraitienė. Pasak jos, verslas privalo išlikti vieningas, paskatinti klientą pirmenybę teikti lietuviškam produktui. Mažiesiems verslams ir elektroninė prekyba sunkiau įkandama, todėl čia siūlomas bendradarbiavimas taip pat padeda pasiekti klientą.