Puoselėjame senas tradicijas ir kartu kuriame naujas

Foto: Kavinės „Kiba” virėja Laura Kairytė ir krautuvės “Gulbė” pardavėja-kasininkė Danguolė Pranskaitienė tikina, kad nuolatinis parduotuvės ir kavinės bendravimas padeda užtikrinti, kad klientai gautų tai, ką mėgsta, o užsakymus šeimos šventėms galėtų pateikti iš anksto.

Išskirtiniai metai apdovanojo išskirtinėmis patirtimis, tad susėdus prie Kūčių stalo bus ką prisiminti, kam padėkoti ir kam palinkėti sveikatos. Įprasta, kad užtekėjus Vakarinei žvaigždei sėdamės prie stalo, kur dar dažnai pakaišyta šieno po balta staltiese, kur padėka, malda plotkelių dalinimasis, o jau tada 12 patiekalų ragautuvės. O gal šiemet verta ne tik prisiminti senus receptus, bet ir išbandyti ką naują?…

Darbas bei mokymasis namuose rutina pavertė ir šeimos laiką kartu, ir maisto gaminimą, tad kavinės “KIBA” komanda skuba į pagalbą šakiečiams ne tik su kiekvienos dienos pasiūlymais ir tradicinių patiekalų meniu savaitgaliais ar picomis ir suši rinkiniais, bet ir su patiekalais Jūsų Kūčių stalui. Šalia puikiai žinomų ir zanavykų mėgstamų patiekalų, tokių kaip vinigretas su burokėliais, silkės su pagardais, raugintų kopūstų salotos su burokėliais, naminė duona su sėklomis, kūčiukai ir spanguolių kisielius, rikiuojame tuno salotas, lašišos teriną, keptą žuvį su migdolais ir sluoksniuotos tešlos pyragėlius su baravykais, kad ant šventinio stalo derėtų tradicijos su naujais skoniais. Nepamirškite ir pačio svarbiausio patiekalo – kūčios. Tikėta, kad grūdai ir žirniai simbolizuoja skalsius metus, gerą derlių, medus atneš gerą sveikatą, riešutai suteiks pilnatvę, o spanguolės apsaugos nuo priešų. Rinkitės tokį Jums parengtą meniu 4 asmenims tiesiai į namus ir pamirškite nuovargį virtuvėje. Užsakymai priimami iki gruodžio 21 d. telefonu.: 8 685 34432 arba „Gulbelės“ krautuvėje V. Kudirkos g. 61, Šakiai.

 Jei Kūčių stalas jau suplanuotas, daugiau laiko sau pasilikite per Kalėdas. Mūsų komanda pasirūpins, kad galėtumėte įsigyti savo pamėgtų gaminių: kiaulienos ir vištienos vyniotinių, netikro zuikio, įdarytų vištienos šlaunelių ir šviežių salotų bei mišrainių. Net nedidelės šių patiekalų porcijos praturtins stalą skoniais bei patirtimis. Nepamirškite ir artimųjų – būtinai išbandykite vaizdo skambučius ar nors žinute palinkėkite ko iš širdies. Tegul apribojimai netrukdo dalintis dėkingumu ir rūpesčiu.

Nuo seno prieš didžiąsias šventes buvo iš pagrindų tvarkomi namai, tik tada puošiama eglutė, švarinamas kūnas (pirties ritualu) bei siela – laikomasi rimties, susikaupimo ir pasninko. Ir dabar ne viskas kitaip. Prie Jums įprastų darbų prieššventiniu laikotarpiu rekomenduojame įtraukti pirkinių planavimą ir apsipirkimą internetu. UAB “Gulbelė” elektroninėje parduotuvėje www.e-gulbele.lt gruodžio 24 dieną užsakymai gauti iki 12 val., bus pristatyti dar tą pačią dieną. Gruodžio 25 d. užsakymų pristatymų nebus, o 26 d. išvešime šventinių dienų užsakymus.

Likite saugūs, sveiki ir kurkime šventes kartu!