Tarptautinė grožio diena: mankšta darbo vietoje ir „super“ maistas

Kai kuriose pasaulio šalyse būtent rugsėjo 9-ąją rengiami grožio konkursai ar net festivaliai, tačiau mes tikime, kad išorė, tik viena iš tikrojo asmenybės grožio sudedamųjų dalių, todėl pažvelgėme kiek plačiau ir net pasitelkėme pagalbą.

Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras nedvejodamas sutiko padėti. Visuomenės sveikatos specialistė Lina Pranckevičiūtė atvyko ir mūsų administracijos darbuotojus išmokė mankštos darbo vietoje. Ne tik parodė pratimų, bet ir paaiškino, kas svarbu praleidžiant daug laiko prie darbo stalo, kaip derėtų taisyklingai sėdėti. Patarė daryti pertraukėlės, nepamiršti žvilgtelėti pro langą bei pasinaudoti internete esančiomis mankštomis akims.

Krautuvių asortimentą šįkart peržvelgė, kolegas namų gamybos gardumynais dažnokai džiuginanti, įmonės duomenų apsaugos specialistė Rima Rauktienė. Ji ne tik išsiaiškino, kaip įvairiai galima panaudoti datules, bet ir kurios labiau tinka užkandžių gamybai. Pasak jos, nustebo atradusi, kokios geros kokybės šviežiomis datulėmis prekiaujama mūsų krautuvėse. Kolegos džiaugėsi, kad Rima ne tik supažindino su ypatinga „super“ vaisių nauda sveikatai, bet ir išbandė kelis receptus: datulių duona, datulės su mėlynuoju sūriu, datulės apsuktos šonine, slyvos šokolade, riešutų ir džiovintų vaisių desertas… Kiekvienas patiekalas vertas išsamaus pristatymo ir dvelkia gurmanišku gamybos procesu. Džiugu, kad toks maistas ir kūnui, ir protui.

Rekomenduojame:

„Dykumų pyragas“

Datulės su sūriu

Kumpio suktinukai su datulėmis

Datulių ir abrikosų „dešra“

UAB “Gulbelė” inf.