Kada saugiausia apsipirkti – atsako krautuvės vedėja

Padidėjus sergamumui COVID-19, kaip ir anksčiau, raginama vengti susibūrimo vietų ir į parduotuves eiti kuo rečiau, planuotis pirkinius į priekį ar apsipirkti internetu. „Grįžus prie būtino kaukių dėvėjimo, įtampos mažiau, nei pirmą kartą. Esame jau patyrę, geriau pasiruošę, tačiau ir toliau liekame budrūs saugodami savo klientų ir darbuotojų sveikatą,“ – sako UAB „Gulbelė“ krautuvės Šakiuose vedėja Danutė Lemešienė.

Vedėja tikina, kad piktybiškai nusiteikusių klientų pasitaiko retai. Dažniau tiesiog pamiršę kaukę, todėl vienkartinių medicininių kaukių galima įsigyti ir prie kasos. „Dabar visi susirūpinę sveikata. Ypač senjorai. Jie labai drausmingi,“ – giria vedėja. Parduotuvėse klientai ir darbuotojai nuo 08.01 privalo dėvėti kaukes. Visame tinkle sudaryta galimybė pasinaudoti dezinfekciniu skysčiu bei vienkartinėmis pirštinėmis.

Vieni renkasi kuo didesnes krautuves tikėdamiesi daugiau erdvės, kiti mažąsias – tikėdamiesi užtrukti kuo trumpiau. Tokie spėjimai ne visada atitinka lūkesčius, todėl krautuvių administracija įvertino pirkėjų srautus ir rekomenduoja saugesniam apsipirkimui rinktis rytinį laiką nuo 9 iki 10 val., kuomet būna mažiausi pirkėjų srautai. Už sąmoningumą UAB „Gulbelė“ savo klientams dovanoja 10% pirkinių sumos, kuri grįžta į lojalumo kortelę ir gali būti panaudota kitų apsipirkimų metu dengiant net iki 25% krepšelio vertės. Lojalumo taškai nesuteikiami perkant alkoholinius gėrimus, tabako gaminius, loterijos bilietus, dovanų korteles, tarą ir trečiųjų asmenų teikiamas paslaugas. Kolkas pasiūlymas galioja iki 2020 10 10, tačiau esant poreikiui “Gulbelė” ketina taikyti? tokios motyvacijos ir ilgiau.

Klientų patogumui taip pat rekomenduojama naudotis savitarnos kasomis, banko kortelėmis, o jei atsiskaitoma grynaisiais – padėti juos į specialią lėkštelę, o ne duoti kasininkei į rankas. „Daugumą savo klientų puikiai pažįstame. Jie turi mėgstamas prekes, domisi naujovėmis, nori pasitarti. Jau įpratome bendrauti dėvint kaukes, o mūsų šypsenos matosi ir akyse,“ – tikina D. Lemešienė. Visose kasose įrengti organinio stiklo skydai, darbuotojai dėvi veido kaukes ar skydelius, reguliariai plaunasi rankas, valo dažnai liečiamus paviršius, taromatus – krautuvėse sugriežtintos higienos laikytis nenustota nuo pat pradžių, pasakoja krautuvės vedėja.

Jei esate saviizoliacijoje ar priverstinėje izoliacijoje dėl kontakto su sergančiu asmeniu, paranku apsiperkant internetu užsisakyti bekontakčio pristatymo paslaugą. „Jau turime nuolatinių klientų, kurie gyvendami užsienyje bei didmiesčiuose užsako prekes artimiesiems Šakių, Jurbarko, Marijampolės ar Vilkaviškio rajone. Paslaugą pamėgo ir gausios šeimos linkusios planuoti pirkinius, ir moterys nenorinčios kilnoti sunkių pirkinių krepšių,“ – karantino „produktu“ – veikiančia www.e-gulbele.lt internetine prekyba džiaugiasi UAB „Gulbelė“ direktorius komercijai Ugnius Venckutonis. Projekto techninę dalį atlieka „Gulbės“ krautuvės darbuotojai: nuo užsakymo priėmimo iki įdavimo kurjeriui. Viskas atliekama laikantis griežtų higienos reikalavimų, lojalūs klientai dažnai palepinami mažomis partnerių dovanėlėmis.

UAB „Gulbelė“ inf.