Karantiną gausioms šeimoms palengvina Šeimos kortelė

Lietuvoje besitęsiantis karantinas ir nesitraukianti koronaviruso grėsmė gerokai pakeitė šalies gyventojų kasdienybę. Iššūkių nestokojančiu laikotarpiu su pasikeitusia dienotvarke bei sumažėjusiais finansais susiduria ir gausios šeimos. Dažnai nelengvą daugiavaikių ir neįgalius vaikus auginančių šeimų dalią lengvina Šeimos kortelės iniciatyva, vienijanti net 170 partnerių Lietuvoje bei karantino metu nenutraukianti geranoriškos veiklos. Skaičiuojama, jog Šeimos kortele šalyje jau naudojasi daugiau nei 16 tūkst. šeimų.

Padeda sutaupyti

Nuo 2019-ųjų rugsėjo veikiančios Šeimos kortelės iniciatyvos partneriai daugiavaikėms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms stengiasi padėti palengvinti pirkinių krepšelio planavimo naštą, suteikdami nuolaidų maisto produktams, kanceliarinėms prekėms, sveikatingumo paslaugoms, kompiuterinei technikai, įvairioms pramogoms, masažams, vaistams ir kitiems reikalingiems pirkiniams.

Iniciatyvos teikiama nauda, ypač šiuo etapu – nenuginčijama. Tai pastebi ir vieno pirmųjų iniciatyvos partnerių, 30 metų gyvuojančio krautuvių tinklo „Gulbelė“ vadovas Arūnas Tarnauskas, pabrėždamas, kad socialinę atsakomybę neša kiekvienas iniciatyvos partneris, o gausioms šeimoms svarbu suteikti kuo geresnes sąlygas sutaupyti apsiperkant.

„Ilgas pirkinių sąrašas – tik vienas iššūkių, su kuriais susiduria gausios šeimos. Dabar visi perka daugiau vienu metu, kaupia atsargas, kad rečiau lankytųsi parduotuvėse. Manau, visus partnerius vienija noras palengvinti kasdienius rūpesčius sunkiau gyvenančioms šeimoms, todėl suteikiame nuolaidų, kad išpildytume šį tikslą“, – pasakoja daugiavaikės šeimos galva A. Tarnauskas.

Šeimos kortele besinaudojančios šeimos krautuvių tinklo „Gulbelė“ parduotuvėse, kurių yra net 62, sulaukia nuolaidų pienui, saulėgrąžų aliejui, kepyklos „Gulbelės kepyklėlė“ duonai ir batonams, cukrainės „Laimė“ proginiams tortams, buities prekėms.

Domisi vis aktyviau

„Gulbelės“ parduotuvėje dirbanti Raimonda taip pat pastebi, kad šeimos iniciatyvos teikiama nauda neabejojama – pasak jos, kai kurių žmonių net nereikia klausti, ar turi Šeimos kortelę, o ir kokias nuolaidas ji suteikia, žmonės žino puikiai.

„Karantino laikotarpiu, kai perkama daugiau prekių vienu metu, didesnę naudą jaučia turintys kortelę. Žmonės tai vertina, informacija eina iš lūpų į lūpas. Žinoma, parduotuvėse apie iniciatyvą papasakoja pardavėjos, be to, reikiamą informaciją galima rasti ir internete“, – teigia Raimonda.

Ji priduria, kad panašius atsiliepimus girdi ir iš aplinkinių. Žmonės džiaugiasi, kad pigiau gali įsigyti buities prekių ir maisto, o kortelėje kaupiasi 2 proc. nuo bendros pirkinių sumos. Nors toks skaičius iš pradžių gali pasirodyti nedidelis, gausiai šeimai ir tai šį tą reiškia.

Raimondai pritaria ir vaikelį namuose auginanti krautuvių tinklo darbuotoja, daugiavaikė mama Rasita. Moteris tikina, kad prieš keliaudama į parduotuves, ji visuomet pagalvoja, ar jose galios iniciatyvos nuolaidos.

„Dažniausiai einu apsipirkti ten, kur galioja Šeimos kortelė – tokiu būdu sutaupau tikrai nemažai. Ar eičiau į vaistinę, ar į maisto prekių parduotuvę, visuomet atsirenku, ar ten įsigyti reikiamų prekių man ir mano šeimai yra naudinga“, – pasakoja Rasita.

Tinklui priklausančios parduotuvės veikia Šakių, Marijampolės, Panevėžio, Vilkaviškio, Jurbarko, Šilalės, Tauragės, Kelmės rajonuose, Kazlų Rūdoje, Kalvarijoje, Prienuose. Siekiant dirbti atsakingai ir apsaugoti personalą bei klientus, visose parduotuvėse laikomasi saugumo reikalavimų, į juos atsižvelgti prašoma ir čia apsiperkančių gyventojų.