1 000 gervių, 62 krautuvės ir vienas noras vienai “Gulbelei”

Šiemet Lietuvos nepriklausomybei, kaip ir “Gulbelės” vardui, sukanka 30 metų. Kaip 1990 metais atsargiai pakilusi, taip ir dabar sklendžianti su Laisvės vėju, įmonė savo meilę gimtam kraštui išreiškė labai subtiliai. Ir linki savo šaliai vieno – klestėti.

Kodėl gervelės?

Pasak etnologijos tyrinėtojų, būtent gervės pavidalu žemėje pasirodydavo Meilės deivė Milda. Kolektyvą papirko ir elegantiška paukščio išvaizda menanti seniai gyvenimo dalimi tapusį gulbės siluetą. Malonumo suteikė ir pasiruošimo procesas. Manoma, kad origami yra viena technikų padedančių atsipalaiduoti, vertinamas kaip puikus streso mažinimo įrankis. Tą patvirtinimo ir prie idėjos prisijungusios darbuotojos.

Vienas noras

Pasak žinomos japonų legendos, žmogus, kuris išlanksto 1000 origami gervių gali sugalvoti vieną norą, kuris būtinai išsipildys. Būtent šiam tikslui susivienijo visi įmonės padaliniai. Akivaizdu, kad kolegų nuomonės čia sutampa ir didelį norą sustiprinus darbais turėsime rezultatą, kuriuo džiaugsimės kartu – šalies klestėjimą.

Šį pastatą dabar drąsiai galima vadinti įmonės širdimi – čia dirba ir administracija, ir didžiausia tinklo parduotuvė „Gulbė“, kuri 1990 m. atsirado vietoj nuo 1965 m. veikusio to paties pavadinimo restorano.

UAB „Gulbelė“ informacija

Partneriai: Padėka Šakių rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, kuri padėjo palaikyti tvarumo idėją ir padovanojo keletą nurašytų knygų sparnuotai dėjai įgyvendinti.