Lekėčiai atsikratė pastato „vaiduoklio“: vietoj jo duris atvers moderni krautuvė

Lekėčių miestelyje, Draugystės g. vietoj buvusios kolūkio valgyklos pastato dar iki Velykų duris atvers visiškai nauja, moderni mažmeninės prekybos tinklo „Gulbelė“ krautuvė. Kulinariniu paveldu garsėjančio istorinio miestelio gyventojams sovietinis pastatas „vaiduoklis“ daugelį metų rėžė akį, o šiuo metu vykdomi darbai leis pagerinti infrastruktūrą ir krautuvės kaimynams, tarp jų – vaikų dienos centrui.

Planuojama, kad naujoji, beveik 300 kv. m. ploto, „Gulbelės“ krautuvė duris atvers jau ateinantį pavasarį. Parduotuvė bus pritaikyta neįgaliesiems, o atskirose patalpose įrengtu taromatu bus patogiau naudotis ir darbuotojams ir klientams. Iki šiol „Gulbelės“ krautuvė veikė nuomotose patalpose, kurios nebuvo visiškai pritaikytos prekybai, o įsigijus sklypą su buvusia kolūkio valgykla ir ją nugriovus, mažmeninės prekybos tinklas prisideda ne tik prie patrauklaus Lekėčių miestelio įvaizdžio gerinimo, bet ir prie jo infrastruktūros tobulinimo.

Siekiant apsaugoti kaimynus nuo prekių logistikos metu galimo bruzdesio, vieningu sprendimu buvo nuspręsta apsodinti krautuvės kiemą tujomis, taip sukuriant izoliaciją nuo triukšmo. Sklypas, kuriame statoma naujoji parduotuvė, buvo vienas iš  patekusių į ES projektą, kuriems beliko prisijungti prie bendros lietaus ir nuotekų kanalizacijos. Kooperavimasis leido prisijungti ir keletui kaimynų, kurie pavieniui negalėjo tam skirti pakankamai lėšų. Vieni jų – Lekėčių vaikų dienos centras.

„Susipažinę su Lekėčių vaikų dienos centru, supratome jų poreikį ir priėmėme sprendimą finansuoti šiuos darbus. Visiems šiems dalykams prireikė gana nemažų investicijų, kurios greitu metu neatsipirks, tačiau verslas turi augti ir siekti gerinti sąlygas tiek savo klientams, tiek ir darbuotojams, o tuo pačiu atsižvelgti ir į bendruomenės poreikius“, – sako UAB „Gulbelė“ vadovas A. Tarnauskas.

Lekėčiai dėl savo kultūrinio bei kulinarinio paveldo traukia turistus iš visos Lietuvos – čia vykdomos tradicinės šakočio, duonos kepimo edukacinės programos, lankytojų laukia Čekauskų šeimos etnografinis muziejus, Didysis šaltinis, Novaraisčio ornitologinis draustinis, Paliekio dvaras su parku bei daugelis kitų dėmesio vertų objektų. Atsižvelgiant į miestelio gyventojų bei turistų poreikius, naujojoje „Gulbelės“ krautuvėje bus įrengta nedidelė kavinė, kurioje bus galima įsigyti šviežių, vietoje kepamų bandelių bei pasimėgauti puodeliu kavos, veiks specialiai įrengtas tualetas.

„Lekėčiai nepaprastai gražus miestelis, pasižymintis gausia įvairove lankytinų vietų. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie jo gražinimo, suteikti miestelio gyventojams bei svečiams galimybę ne tik apsipirkti, bet ir maloniai praleisti laiką”,  – pažymi A. Tarnauskas.