Šakių miestą papuošė ypatingas meno kūrinys

Šią savaitę ant parduotuvės „Rūta“ pastato (V. Kudirkos g. 112 / E. Steponaičio g. 16, Šakiuose) „įsitaisė“ varnas. Tiksliau, skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio kūrinys simbolizuojantis išmintį ir ilgaamžiškumą. Kartu su UAB „Gulbelė“ subrandintas ir įgyvendintas projektas skirtas ne tik miestui papuošti, bet ir įamžinti miesto progresą lemiančias vertybes.

Vaisinga meno ir verslo bendrystė

Jau ne pirmą kartą bendradarbiaujantys, verslininkas Arūnas Tarnauskas ir skulptorius Kęstutis Dovydaitis kviečia pakelti akis į dangų. Juodasis varnas tiek miestiečiams, tiek miesto svečiams primins apie praeities ir dabarties ryšį, kurį būtina išlaikyti užtikrintai žiūrint į ateitį. „Svarbu nors kartais pažvelgti į viską iš toliau, matyti plačiau,“ – dėstė savo filosofiją UAB „Gulbelė“ vadovas. Pasak jo, tik praeities ir dabarties susidūrimas, tik dalinimasis patirtimi leidžia drąsiai pasitikti ateitį. Tikimasi, kad išdidžiai tupintis paukštis taps dar vienu miesto istoriją pasakojančių objektų.

Autorius

Kęstutis Dovydaitis bene dažniausiai dirba tradicinės skulptūros tendencijų kryptimi ir taip menu siekia atskleisti filosofinę monumentalumo ir momentiškumo temas žmogaus gyvenime. Skulptorius išryškindamas nebanalias idėjas sukuria gilesnes erdves žiūrovo interpretacijai ir vaizduotei. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Šakių atstovybė kartu su viešąja įstaiga Sintautų akademija džiaugiasi ir jo sukurtu Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Jono Vailokaičio atminimą įamžinusiu paminklu Šakių rajone, Pikžirnių kaime. Įgyvendinant projektą, buvo surinkta daugiau kaip 12 tūkstančių eurų, kuriuos aukojo ne tik šakiečiai verslininkai bei ūkininkai, bet ir visos Lietuvos šviesuomenė, regione ir kitur dirbančios įmonės. Visų projekto rėmėjų pavardės bei įmonių pavadinimai kalami granite paminklo papėdėje.

 

UAB „Gulbelė“ informacija