Ekologinės tendencijos keičia ir regiono krautuvių veidą

Jau tapo įprasta, kad visoje Lietuvoje taromatai muša rekordus ir ženkliai prisideda prie aplinkos taršos mažinimo. Klientai taip pat įprato atnešti panaudotas baterijas. Dažnas jau turi daugkartinio naudojimo pirkinių maišelį ir, pasitaikius progai, pasirūpina, kad praktišką smulkmeną turėtų draugai ar giminės. Su didmiesčių vartotojais, siekiančiais sumažinti atliekas iki nulio, pakonkuruoti galėtų tie mūsų krautuvių klientai, kurie sveriamiems gaminiams atsineša savo pakuotes.

 

Naujiena – ekologinių prekių lentyna

 

Šį mėnesį startuoja ilgai su tiekėjais derintas projektas – ekologiškų prekių lentynos. Kol kas įrengtos tik 6 krautuvės (Šakių „Gulbė“, Marijampolės Gulbelė 3, Šilalės Aibė, Garliavos Gulbelė, Veiverių Aibė ir Jurbarko Gulbelė) įgyvendino „Gulbelė“ prekių grupių vadovų sukurtą viziją, kad klientai galėtų greičiau rasti visuotinai priimtinus ekologijos standartus atitinkančias prekes. Pasiteisinus lūkesčiams tikimąsi projektą plėsti. „Mūsų šūkis „kasdien kartu“ kalba pats už save. Kasdienius įpročius keisti nėra lengva, tad neskubame imtis drastiškų permainų ir šiandieniniam vartotojui aktualias naujoves diegiame nuosaikiai,“ – komentavo UAB „Gulbelė“ direktorius komercijai Ugnius Venckutonis.

 

Ieškokite žalių žymeklių

 

UAB „Gulbelė“ marketingo vadybininkė Vaida Blekaitytė tikina, kad aplinka savaime formuoja klientų poreikius, tad ir krautuvių tinklas stengiasi paisyti rinkos taisyklių – sveikatai palankesni gaminiai lentynose bus išskiriami žalios spalvos kainoženkliais: „Dažniausiai šeimos racionu rūpinasi moterys, tad stengiamės, kad greičiau galėtų išsirinkti pageidaujamus ekologiškus produktus.“

 

Su ekologija siejama spalva informuos ne tik apie ekologiškus gaminius, bet ir apie nuo 2014 metų vykdomo projekto „Rakto skylutė“ gaminius. Šiai dienai Lietuvoje tokių yra beveik 250, o 24 iš jų galima rasti ir „Gulbelės“ tinkle. Tiek duonos gaminių, tiek kruopų bei mėsos ir pieno gaminių. „Gulbelės kepyklėlė“ šiuo metu kepa 2 tokius gaminius: viso grūdo tamsią duoną ir viso grūdo kvietinį batoną.

 

Jau ilgai formuojamas įprotis

 

Dar iki išskiriant lentynas ir pažymint sveikesnius pirkinius į asortimentą buvo įtraukti saldumynai su stevia vietoj cukraus. „Gulbelės kepyklėlė“ reguliariai siūlė naujų kepinių su daugiau skaidulų. Seniai teikiama pirmenybė vietinių ūkininkų produkcijai. Nuosekliai, pagal klientų poreikius, koreguojamas parduotuvių asortimentas vis labiau atspindi šiandieninius vartotojų poreikius ir suteikia galimybę įsigyti ne tik būtiniausias prekes, bet ir pasirinkti jas pagal savo skonį ir poreikius, sužinoti apie naujus gaminius.

UAB „Gulbelė“ informacija