Šakiuose: naktinis krepšinis ir vasaros skonių degustacija

Jau 5-ąjį kartą nugriaudėjo naktinio 3×3 krepšinio turnyras „NK Šakiai 3×3 2019“ . Dviejų vaikinų iniciatyva tapo jaunimo itin mėgstama ir kasmet laukiama tradicija traukianti entuziastus iš visos Lietuvos. UAB „Gulbelė“ – šio renginio partnerė nuo pat pradžių, tad dalyvavimas jau tapo garbės reikalu puoselėjant gatvės krepšinio kultūrą Šakiuose.

 

Arčiau krepšinio miesto

Tuomet dar moksleivių, o dabar veterinaro Giedriaus ir priešgaisrinės apsaugos specialisto Mariaus, noras Šakiuose turėti tokį renginį kilo susidūrus su naktiniu krepšiniu Kaune, kur tradicija puoselėjama jau 17 metų. Netylantys palaikymo šūksniai, auganti įtampa aikštelėje, muzika ir kitos pramogos – jausmas, kurį Šakiuose dabar žino ir tie, kurie tik į savo balkoną išeina šventės pažiūrėti.

„Šakiams reikia tokio renginio. Rėmėjai pasistengė, kad būtų sutvarkyta aikštelė, įsteigė motyvuojančius prizus, padėjo sukurti išskirtinę atmosferą. Prisidėjo net dangus – oras buvo idealus tiek žaidėjams, tiek žiūrovams. Didelis dalyvių ir svečių skaičius – geriausia dovana mums už pastangas“, – karštais įspūdžiais dalinosi renginio vedėjas ir vienas iš organizatorių M. Pavalkis.

 

Vienai nakčiai nubunda gatvės kultūra

Įsivažiavus renginio programai, UAB „Gulbelė“ kvietė renginio svečius SULIKO palapinėje ragauti vasariškus skonius: krautuvės „Gulbė“ mėsos cecho meistro Ramūno sauso marinavimo šašlykus, „Utenos mėsos“ „Biovelos“  vasaros grilio gaminius čia pat kepamus „Kamado Bono“ griliaus profesionalo Šarūno Dainausko. Prie keptos mėsytės puikiai derėjo ne tik mineralinis vanduo „Suliko“ , bet ir populiarioji „Gulbelės kepyklėlės“ ruginė duona bei vietinio ūkininko Tomo Skaisgirio auginti agurkai.

Ir maži, ir dideli džiaugėsi galėdami ant žarijų pasikaitinti mūsų partnerio „Osama“ pasiūlytus kepamus zefyrus „Barbekiu Marshmallows Confectum“. Jiems padėjo oranžiniai pasipuošusios Dovilė ir Monika. Mažieji kepė ir patys, ir tėvelius įdarbino, o tik filmuose matyta naujove susigundžiusios damos tikino, kad apskrudę zefyriukai puikiausiai tiktų prie juodos kavos. Kava, gaiviaisiais gėrimais, užkandžiais ir vietoje ruošiamu gatvės kultūrai būdingu maistu iš „Ragaučiaus“ vagonėlio prekiavo kavinės „Kiba“ darbuotojai Saulius ir Asta.

Geriausiems – motyvuojantys prizai

Veiksmas vyko iki pat 2 val. ryto. Kaip įprasta, užsiregistravusios komandos žaidė dviejose amžiaus grupėse: iki 18 m. (2001 m. ir jaunesni) ir nuo 19 m. (2000 m. ir vyresni). Amžiaus grupėje iki 18 m. 1-ąją vietą laimėjo „Martynas ir draugai“ (Šiauliai). Jiems atiteko pirmosios vietos taurė ir UAB „Gulbelė“ įsteigtas piniginis prizas – 150 €. Bendras visų rėmėjų prizinis fondas – 700 €.

Gražvydas Mockus (Kuršėnai) tapo tritaškių metimo konkurso nugalėtoju. Po įtemptos kovos jam atiteko prizinė statulėlė bei dar vienas UAB „Gulbelė“ įteigtas prizas – oficialus 3×3 FIBA kamuolys su Lietuvos 3×3 čempionų, Šakių „Gulbelės“ 3×3 komandos, autografais. Dar vieną tokį šią vasarą galima laimėti kavinės „Kiba“ žaidime.

Dalis nacionalinės gatvės krepšinio kultūros

3×3 krepšinis – krepšinio atmaina, kai žaidžiama ne 5 prieš 5 žaidėjus, o 3 prieš 3, naudojant vieną krepšį. 3×3 paskelbus olimpine rungtimi buvo įkurta Lietuvos krepšinio federacija ir skirta itin daug dėmesio šios sporto šakos stiprinimui: jaunimo ugdymui, merginų įtraukimui, profesionalų ugdymui. UAB „Gulbelė“ prisidėjo prie šios iniciatyvos ir remia nacionalinius turnyrus bei, daug metų palaikomo, krepšinio klubo „Vytis“ pagrindu sudarytą 3×3 komandą pavadinimu Šakių „Gulbelė“. Kaip tikino UAB „Gulbelė“ vadovas Arūnas Tarnauskas, didžiausia viltis, kad Olimpiadoje vėl nuskambėtų Lietuvos himnas, o ir pats kelias malonus tiek pačiam, tiek įmonės darbuotojams, juokaujantiems, kad ne atsitiktinai įmonę geriausiai reprezentuoja oranžinė spalva.

 

UAB „Gulbelė“ informacija