Kai profesiniai įgūdžiai tampa malonumu

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje vyko vienos dienos festivalis, skirtas paminėti tarptautinę aludarių dieną. Aludariai jau šeštąjį kartą kvietė dalyvauti įvairių šalių alaus degustacijose, pasiklausyti alternatyvios muzikos atlikėjų bei paragauti skirtingų virtuvių patiekalų iš čia įsikūrusių daugybės restoranų maisto vagonėlių. Į didžiulį renginį partneriai pakvietė ir UAB „Gulbelė“ atstovus.

 

Būtina žinoti, kaip ragauti

 

Festivalyje dalyvavusi pirkimų skyriaus asistentė pasakoja, kad Klaipėda pirmiausia pradžiugino šiltu, giedru oro, o jau 4-tą kartą lankomas festivalis pateisino visus lūkesčius ir vėl maloniai nustebino. „Ore tvyrantys viliojančių patiekalų aromatai, kokybiškas gatvės maistas ir šaltas gėrimas atsigaivinimui – idealus derinys laikui su gera kompanija,“ – užtikrino ji. Pasak merginos, darbas prekybos srityje leidžia apie naujienas sužinoti ankščiau, nei jos pasiekia krautuvių lentynas, tiesiai iš gamintojo gauti žinių, kuo produktas skiriasi nuo kitų, kaip atsiskleidžia jo geriausios savybės, todėl ji mielai pasiduoda gastronominiams išbandymams: „Nuostabu, kiek įspūdžių sukelia skirtingo maisto ir skirtingų alaus rūšių derinimas! Valgymas tampa ne tik pasistiprinimu, bet savotišku nuotykiu.“

 

Geras skonis: dėmesys publikai, ekologijai ir saugumui

 

Ji taip pat lankėsi vos praėjusiais metais atidarytoje „Švyturys Brewery“ darykloje, kurioje gidai visiems besidomintiems pasakojo, kaip gimsta šis gėrimas ir kaip bei iš ko jį anksčiau gamino mūsų tautiečiai . „Nors jau nemažai žinau, bet ekskursijos po daryklą ir alaus degustacijos su charizmatiškais pasakotojais atrodo vis įdomesnės. Kiekvienais metais informacija pateikiama naujai ir vis geriau – orientuojamasi į smalsų klientą,“ – dalinosi įspūdžiai. „Malonu, kad tiek dėmesio skiriama ekologijai, renginio apsaugai ir bendros atmosferos kūrimui. Juk alus –  viena iš mūsų kultūros sudedamųjų dalių, kurią būtina pažinti ne tik atskirai, bet ir kaip tos turtingos visumos dalį,  – džiaugiasi darbuotoja. Pasak jos, svarbu, kad lietuviai atrado nealkoholinį alų, o ir alkoholiniu mėgaujasi atsakingai, perprasdami gaminio savybes. Merginą sudomino ne tik lietuviško, bet ir alaus iš JAV, Didžiosios Britanijos, Norvegijos ir Švedijos degustacijos. Pasak jos, vakarop džiugino puiki muzika ir net didžiulės eilės prie gėrimų ar maisto negadino nuotaikos.

 

Naujas veidas senoms tradicijoms

 

Nuo seno liepos 18-oji žinoma, kaip šv. Arnoldo, alaus globėjo diena. Būtent jis kai kuriuose bažnyčios raštuose minimas kaip aludarių globėjas. Įdomu, kad, alaus globėjais laikoma ir daugiau šventųjų: šv.Matas, šv.Augustinas iš Hipo, šv.Lukas gydytojas, šv.Armandas ir net šv.Nikolas (Kalėdų Senelis), mat jie prieš tapdami apaštalais buvo smuklininkai. Tokie faktai tik patvirtina, kad alus – vienas seniausių alkoholinių gėrimų, per metų metus užėmęs stiprią poziciją kasdienio ir šventinio maisto racione ne tik kaip gėrimas, bet ir kaip prieskonis. Mintis švęsti šiandieninę Tarptautinę aludarių dieną kilo JAV žurnalistui Jay Brooks, kuris rašė apie alų.

 

UAB „Gulbelė“ informacija