Visi po viena vėliava

Būti bendruomenės dalimi reiškia ne vien kasdienį rūpestį, bet kartais ir iškilmingas akimirkas kartu. Džiaugiamės galimybe prisijungti prie Kazlų Rūdos iniciatyvos švęsti mūsų šalies valstybingumą.

Valstybės dieną Kazlų Rūda pasitiko su 3-is Vyčio vėliavomis pasipuošusiomis gatvėmis. Tai – Vytauto, S. Neries ir Medelyno gatvės. Jose jau plevėsuoja 60 vėliavų. Šios gatvės buvo pirmos, kurios atsiliepė į Kazlų Rūdos savivaldybės mero Manto Varaškos inicijuotą akciją. „Tikėjomės surinkti bent 20 gatvės gyventojų, kurie sutiks dovanų gautą vėliavą laikyti iškeltą nuo liepos 6 dienos iki spalio 26 dienos imtinai,“ – pasakoja mero patarėja Giedrė Korsakienė. Pasak jos, vėliava ne tik puošia, ji įpareigoja, skatina, taurina ir telkia.

Viena iš akcijos dalyvių – Gulbelės krautuvė Vytauto g. Jungdamiesi prie akcijos tikimės, kad gražus gestas padės vienyti bendruomenę ir kaimynus, privers pasitempti prieš valstybinį simbolį ir primins, jog išties turime, kuo didžiuotis.

„Džiaugiamės, kad nemažai Kazlų Rūdoje veikiančių įstaigų taip pat atsiliepė į mero kvietimą išsikelti vėliavą numatytam laikotarpiui, o tie gyventojai, kurie nespėjo užsiregistruoti akcijai, dabar patys perkasi vėliavas ir prisijungia,“ – tikino G. Korsakienė užtikrindama, kad ir kitais metais bus bandoma surengti tokią akciją.

„Valstybės dieną Kazlų Rūdoje pasitinkame su 3 Vyčio gatvėmis. Tai – Vytauto, S. Neries ir Medelyno gatvės. Jų kaimynai pirmieji susivienijo mūsų skelbtame konkurse ir drauge gavo 60 vėliavų. Gatvės mirga purpuru ir kelia pasigėrėjimą. Daugelis mūsų veiksmų nukreipti į bendruomenės, kaimynystės laimėjimus. Su jais kuriame visuomenės darną,“ – kalbėjo Kazlų Rūdos seniūnijos meras Mantas Varaška.

UAB „Gulbelė“ info