Šakių miesto šventė – 420 metų jubiliejus

Liepos 5-6 dienomis Šakiai pulsavo šventine nuotaika. UAB „Gulbelė“ ne tik jungėsi prie jubiliejinio renginio veiklų su visu oranžiniu kolektyvu, bet ir paruošė miesto gyventojams bei svečiams dosnių pasiūlymų. Juk 27 metus kartu augant su miestu, kartu dirbant su jo žmonėmis, gimtadienio proga tesinori dalinti dovanas bei puošti miestą šypsenomis.

Šventiškai nuteikė Šakių turizmo centro konferencija regiono bei Jurbarko turizmo atstovams, kur buvo pristatytos restorano „Kuchmistrai“ naujienos ir kiti turistams patrauklūs įmonės produktai. Degustacijai pateikti duonos saldainiai buvo puikiai įvertinti.

Miestelėnų patogumui šventinėmis dienomis ilgiau dirbo ir kavinė „Kiba“, ir krautuvė „Gulbė“, ir cukrainė „Laimė“. Visose buvo galima rasti ypatingų pasiūlymų, skirtų jubiliejinei šventei.

Išskirtiniu familiarumu dvelkė Tautinio identiteto skleidėjo, tarptautinių kultūrinių mainų puoselėtojo, lietuvių dievinamo ir išsiilgto subtilaus, sodraus kartveliško dainavimo perlas – vokalinis vyrų ansamblis „Suliko“, pasirodęs festivalio „Beatričės vasaros“ koncerte Šakių Kultūros centre. Jau 9 metus festivalį remianti UAB „Gulbelė“ šįkart dalino kuponus nemokamai kavai kavinėje „Kiba“ ir kvietė po koncerto dar pabūti kartu.

Abi dienas kavinė „Kiba“ kvietė prisiminti zanavykišką virtuvę, o pasiūlymu pasinaudojusiems dovanojo tušinukus puoštus tautiniais motyvais. Taip pat jau nuo gegužės pabaigos vykstančiam žaidimui (http://kavinekiba.lt/zaidimas/) buvo skirti papildomi prizai picos-plaustai, kuriuos socialiniame tinkle „Facebook“ laimėjusios merginos Vaida ir Tautvydė atsiėmė šventės metu. Vienas iš trijų žaidimo priziniam fondui skirtų oficialių FIBA 3×3 kamuolių su Šakių miestui atstovaujančios „Gulbelės“ komandos krepšininkų parašais, atvežtas iš pergalingo turnyro Raudondvaryje. Jis buvo įteiktas laimėtojui (Lyg pagal planą, Mindaugui, per karūnavimo dieną!) įmonės palapinėje, kur vėliau lankėsi ir pergalingą tritaškį paskutinėse varžybose įmetęs Marius Užupis. Pasak krepšininko, pakeliui į Olimpiadą, darbar reikia tik kuo stipresnio fanų palaikymo.

Cukrainės „Laimė“ konditerės šventei ruošėsi iš anksto. Pasitelkus fantaziją ir technologinę išmonę patobulintiems duonos saldaininiams buvo suteiktas visiškai naujas įvaizdis: auksinėje dėžutėje eilutėmis sudėlioti geltoni, žali ir raudoni saldainiai. Natūralūs ingredientai (moliūgai, špinatai ir burokėliai) ir išskirtiniai jų deriniai jau seniai tapo raktu į klientų širdis. Tad jų ir laikomąsi toliau puoselėjant krašto tradicijas moderniai atspindintį gaminį. O jau pamėgto skonio saldainius buvo galima įsigyti proginėse, tautiniais ornamentais puoštose dėžutėse. Miesto šventės dalyvių patogumui buvo pasiūlyti gardumynų rinkiniai su lietpalčiais dovanų, o nuolatiniams klientams pristatytos dvi naujienos: smetoniškas desertas „Bulvytės“ ir gaiviai saldus „Prancūziškas“ pyragas. Kaip didžiausia laimės koncentraciją mieste turintis objektas, cukrainė „Laimė“, kvietė lankytojus išsakyti savo nuomonę akcijoje: „100 PRIEŽASČIŲ, KODĖL MYLIU ŠAKIUS”.

Krautuvėje „Gulbė“ perkant už 27 € buvo padovanota 100 medžiaginių maišelių dekoruotų zanavykiškomis tulpėmis. Ne tik dėkojant klientams už lojalumą, bet ir skatinant atsisakyti plastikinių maišelių, raginant nepamiršti turtingos krašto istorijos kasdieniame gyvenime: išmanyti savo kilmę ir ją, kaip ir gamtą, puoselėti ateities kartoms.

Kasmete tradicija tapusioje eisenoje dalyvavo ne tik įmonės atstovai, bet ir jų šeimų nariai. Šiemet pasirinktos itin apetitiškos dekoracijos, reprezentuojančios krautuves ir maitinimo padalinius.

Renginio metu iš Šakių miesto seniūno gautas apdovanojimas už nuolat prižiūrimą, puoselėjamą ir puošiamą aplinka. Tai jau trečias toks apdovanojimas įmonei. Pasak UAB „Gulbelė“ vadovo, toks įvertinimas tik dar labiau įpareigoja.

Kolektyvas VIP palapinėje ne tik draugiškai glaudėsi nuo lietaus ir vaišinosi „Gulbelės kepyklėlės“ gaminiais, bet ir diskutavo apie artėjantį įmonės 30-metį: kilo minčių ir skanduotėms, ir įmonės himno kūrimui.

 

UAB „Gulbelė“ infomacija