Jolita Rakauskienė: Šventiniai rūpeščiai – maloni darbo dalis

Visada gerai nusiteikusi “Gelgaudiškio Aibės“ krautuvės vedėja Jolita Rakauskienė nesiskundžia, kad šventiniu laikotarpiu padaugėja darbo, o klientai ieško nekasdieniškų prekių. Priešingai, sukdamasi tarp darbo, Briedžių moterų ansamblio „Gija“ (vad. Asta Grigaitienė) repeticijų, kulinarinių eksperimentų virtuvėje ir šeimos židinio, prisipažįsta mylinti savo profesiją ir negailinti tam laiko. Pasak jos, tik su meile atliekamos pareigos neša vaisius.

Rakauskienė tikina, kad švenčių metu krautuvės klientus labiausiai džiugina didelis ir išskirtinis asortimentas. Pasitaiko pirkėjų, kurie džiaugiasi radę savo pamėgtą prekę, kurios nepavyko rasti kituose prekybos centruose. Kartais, klientų prašymu, pati vedėja specialiai ieško kažkokio gaminio ir, radusi, užsako. Pasak vedėjos, visus metus svarbūs kraštą reprezentuojantys, vietiniai gaminiai – perka ir įvairių įstaigų darbuotojai, ir į užsienį lauknešėlius ruošiančios mamos. Stipriai šventinė klientų nuotaika jaučiasi ir dėl pinigų gryninimo. Mat nėra arti nei banko, nei bankomato, o grynųjų prisireikia. Ypač, kad dažnai renkamasi dovanoti pinigų.

Vienas iš Jolitos pomėgių – kulinarija. Ji ne tik dažnai eksperimentuoja savo virtuvėje, bet ir vaišina kolektyvą. Su tokiu pat smalsumu ragaujamos ir asortimento naujoves. Nesvarbu, ar tai „Gulbelės kepyklėlės“ kepiniai, ar įdomesni mėsos gaminiai, ar kokia sezono mada. „Reikia žinoti, ką siūlome klientams. O ir pačioms smalsu,“ – aiškina vedėja.

Paklausta, kur pati apsiperka šventėms, ar lieka laiko apsilankyti kituose prekybos centruose, paaiškino paprastai: „Kai pats dirbi, tai pažįsti, pasitiki, žinai, kad šviežiai atvežta, ką jau pamėgo šeima.“ Šventinę nuotaiką vedėja kursto ne tik ruošdamasi receptus kalėdiniam stalui, bet ir džiaugiasi, kartu su kolektyvu, pasipuošusi parduotuvę. Prieš porą metų dirbusi Jurbarke J. Rakauskienė ryšius palaiko ir su kitomis tinklo parduotuvėmis. Ne retai apmoko būsimas vedėjas ir taip prisideda atidarant naujas parduotuves. Šiuo metu krautuvės kolektyvui priklauso 9 moterys ir dar viena, esanti motinystės atostogose, bet tai netrukdo palaikyti ryšį. Šiltai bendraujama ne tik darbo metu, mat pati Jolita organizuoja įvairias keliones, primena apie didžiąsias šventes. Kartu jau buvo ir Klaipėdoje (foto), ir Šiaulių rajone.

Visas interviu Gelgaudiškio laikraštyje „Gelgaudukas“