Alkoholis keičia kelionių maršrutus

Nuo kovo 1 dienos laukia dar vienas siurprizas – alkoholio brangimas. Seimas pritarė siūlymui nuo kovo 1 dienos 10 proc. padidinti degtinės ir kitų stipriųjų gėrimų akcizus. Su prekybos alkoholiu ribojimais gyvename jau metus. Kas pasikeitė?

UAB „Gulbelė“ vadovas Arūnas Tarnauskas neabejoja – akcizo padidinimo stipriajam alkoholiui slenkstį gyventojai pajus. „Įvedus apribojimus parduodame mažesnį kiekį alkoholio, bet pinigų alkoholiui gyventojai išleidžia ne mažiau. Kainų didinimas įpročių nesumažins, tik nukreips pirkėjų srautą į Lenkiją, Baltarusiją, Kaliningrado sritį. Mes esame pasienio rajonai, o kitapus sienos alkoholis tikrai pigesnis. Prekybininkams kainų didinimas taip pat atsiliepia. Jei nesugebi subalansuoti pajamų ir sąnaudų, turi pasitraukti iš rinkos. Daug smulkiųjų pasitraukė“, – sakė A. Tarnauskas. Tas tiesa, mažų parduotuvių, kur buvo prekiaujama alkoholiu, kaimuose beveik nelikę. Gal neliko ir vartojančių alkoholį? Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis šypsosi. „Kas pirko, tas pirks.

Alkoholio nusipirkti kraštiečiai važiuoja ne tik į Lenkiją. Dar pigesnis jis Kaliningrado srityje. Tik gausiai apsipirkus įvažiuoti sunkiau. Kas perka didelius kiekius, suka per Lenkiją. Apsimoka jiems net 150 kilometrų lankstą daryti. Lenkijos pasieniečiai gabenamų alkoholio butelių neskaičiuoja“, – sakė seniūnas.

Visas tekstas:

http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lie tuvos_zinios/alkoholis_keicia_kelioniu_marsrutus/?f bclid=IwAR0EIx8yesQQB8yXPIV3zksZWqgRXgx2yZB ssiT5bqqSaJ3dUVAG9fDTa0Q