Plečiame ryšius, kaupiame patirtį ir dalinamės ja su kitais

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų forume „Metų žvilgsnis 2018“ Marijampolėje ne tik susipažinome su nauja Sūduvos krašto verslo vizija, bet ir pasveikinome kolegas, UAB „Vilkenta”, su įvertinimu už krašto garsinimą puoselėjant kulinarinį paveldą. Džiaugiamės, kad Šakių rajone stiprėja pojūčių turizmas ir vis daugiau dėmesio skiriama senųjų tradicijų puoselėjimui.
Daugiau: infonet.lt/metu-zvilgsnis-2018/

 

Trys mūsų įmonės darbuotojai dalyvavo „Gero skonio“ klubo organizuotame renginyje, kur buvo pristatytas gurmaniškas meniu. Pasak dalyvių, tokios patirtys duoda minčių, skatina diskusijas, kaip tobulinti mūsų meniu ir įvairias teikiamas paslaugas. Džiaugiamės, kad kai kuriais aspektais nenusileidžiame ir didmieščių restoranams.

 

Lapkričio 21 d. R. BartkutėDėdinienė ir R. Miškinis dalyvavo Kaune vykusioje apskrito stalo diskusijoje, kur buvo kalbama apie vietinio maisto vartojimo skatinimą, vietinių produktų patekimo į restoranus būdus. Taip pat diskutuota apie kliūtis, su kuriomis susiduria ūkininkai, tiekiantys maistą restoranams tiesiogiai ir ką daryti, norint palengvinti bendradarbiavimą.

 

Tarptautinę neįgaliųjų dieną – gruodžio 3 d., prisidėjome prie gražios iniciatyvos “Aš ir tu- tai mes”. Malonu, kad arbata ir kalėdiniai “Gulbelės kepyklėlės” sausainiai ne tik padėjo sušilti, bet ir tapo priežastimi pabendrauti.

 

Lapkričio viduryje šalies mokyklose vykusi, prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama, Nacionalinė karjeros savaitė neaplenkė ir mūsų. KIBA ir KUCHMISTRAI svetingai priėmė kelias moksleivių grupes. Jas supažindino su darbo maitinimo įstaigoje specifiką. Atsidėkodami svečiai įteikė dovanų ir mums. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie jaunosios kartos ugdymo.

 

Lapkričio 25 d. restorane “Kuchmistrai” lankėsi 10-12 metų “Paauglės akademijos” mergaičių grupė iš Vilniaus. Kolektyvas suteikė ne tik teorinių žinių, bet ir pravedė praktinius užsiėmimus – nuo stalo dengimo iki maisto gaminimo ir, žinoma, ragavimo. Dvaras visada buvo ta vieta, iš kurios sklinda naujovės, kur išmokstama naujų ir reikalingų dalykų. Džiaugiamės galėdami puoselėti šią tradiciją ir dalintis tuo, ką žinome geriausiai.

 

Zyplių dvaro vyndarių “Vyno kerai” naujo derliaus Lietuvišką žalią vyną, kvietėme degustuoti suderintą su kuchmistro ruoštais patiekalais. Pagal božole tradicijas tokia švente užbaigėmė derliaus sezoną.

 

Ruošiantis adventui administracijos darbuotojos gaminosi vainikus suėjusios draugėn. Taip puoselėjant tradicijas buvo stiprinamas ir bendruomeniškumas.