Dėkojame dalyvavusiems „Maisto banko“ akcijoje!

Spaliui įsibėgėjus, tūkstančiai savanorių stojo po „Maisto banko“ akcijos vėliava – dvi dienas žmonės buvo kviečiami aukoti ilgai negendančio maisto nepasiturintiesiems. Akcija vyko ir Sintautų „Gulbelėje“.

Kaip tapo įprasta, „Maisto banko“ akcija vyko kone visose didesnėse šalies parduotuvėse, 72 miestuose. Gyventojų apklausų duomenys rodo, kad „Maisto banko“ akcijose dalyvauja daugiau nei trečdalis lietuvių. Nuo 2003 metų vykdomame labdaros projekte nepasiturintiems parduotuvių lankytojai jau paaukojo maisto daugiau nei už 10,3 mln. eurų.

„Maisto banko“ akcijos organizatoriai džiaugiasi: spalio 21 – 22 dienomis parduotuvėse geraširdžiai pirkėjai nepasiturintiems paaukojo maisto už 421 tūkst. eurų. Tai – didžiausia „Maisto banko“ akcijoje paaukoto maisto vertė. Žinoma, rekordinę aukštumą lėmė dalies dažniausiai aukojamų maisto produktų brangimas.

Lyginant su ankstesniais metais, daugiau sumokėta už aukojamas kruopas, makaronus, miltus ar aliejų. Tuo tarpu konservuotos daržovės ir mėsa, cukrus, sausainiai ar kava aukoti pigesni. Šiemet aukotojai labdarai išleido vidutiniškai už 3,22 euro. Sintautuose daugiausia paaukota makaronų, cukraus, aliejaus, miltų ir kruopų. Maisto surinkta už beveik 250 eurų.

Džiugina ir tai, kad „Maisto banko“ akcijai šįkart talkino net 8583 savanoriai – socialinių organizacijų aktyvistai, jaunimas, socialiai atsakingo verslo bendrovių kolektyvai. Surinktą maistą socialinės organizacijos išdalins skurdžiau gyvenantiems žmonėms iki artėjančių Kalėdų. Dalis didmiesčiuose surinkto maisto bus perduota į atokesnes kaimiškas vietoves.

Nespėję sudalyvauti „Maisto banko“ akcijoje 2 eurų auką gali skirti skambindami tel. 1343 arba http://www.maistobankas.lt/paremk

Kartu su „Maisto banku“ širdingai dėkojame dalyvavusiems akcijoje!

Parengta pagal https://www.maistobankas.lt/ informaciją