Tausokime aplinką kartu!

UAB “Gulbelė” nuolat skatina savo klientus labiau rūpintis aplinka, būti atsakingesniais vartotojais, paisyti sveikesnės gyvensenos principų. Visose tinkle parduotuvėse superkama tara, surenkami galvaniniai elementai. Nebenaudojamus, sugedusius buitinės technikos bei elektronikos prietaisus galima priduoti “Gulbelės prekybai”.

Šio mėnesio pradžioje, liepos 3 dieną, „Gulbelės“ parduotuvių tinkle buvo paminėta diena be plastikinių maišelių. Mat Europos Sąjungos šalyse sutarta mažinti bendrą plastikinių maišelių naudojimą ir siekiama, kad iki 2019 m. vienam europiečiui tektų ne daugiau nei 90 plonųjų plastikinių maišelių per metus, o iki 2025-ųjų – iki 40. Su pirkėjais buvo kalbama ne tik apie plastiko žalą aplinkai, bet ir pasiūlyta įsigyti bei laimėti daugkartinio naudojimo apsipirkimo maišelius. Net 60 laimingųjų gavo firminius „Gulbelės kepyklėlės“ maišelius.

Dideli pokyčiai prasideda nuo mažų darbų, tad klientams buvo priminta apie galimybę sveriamų produktų skyriuose naudotis švaria savo tara. Pasak kaikurių parduotuvių vedėjų, tai gan įprasta perkantiems sveriamą grietinę. Vadovaujantis tuo pačiu principu siūlomas dar vienas būdas, kaip išvengti sunkiai perdirbamų atliekų.

„Gulbelė“ tinklo parduotuvėse, kuriose, prekiaujama kava išsinešti dabar siūloma įsigyti daugkartinio naudojimo puodelius. Kasmet pasaulyje pagaminama 500 mlrd. vienkartinių puodelių, t.y. kiekvienam mūsų – po 75 vienetus; daugkartinių puodelių naudojimas kavai, palyginus su įprastais vienkartiniais, iki 47 proc. gali sumažinti globalinį atšilimą, iki 85 proc. – vandens suvartojimą ir iki 99 proc. – atliekas sąvartynuose. Vienkartinį karšto gėrimo puodelį sudaro 95 popieriaus ir tik 5 procentai plastiko, tačiau būtent ši dalis ir yra kliūtis perdirbti jį kartu su popieriumi. Per metus Lietuvoje sunaudojama apie 40 mln. popierinių karšto gėrimo puodelių, jų didžioji dalis bendru komunalinių atliekų srautu keliauja į sąvartyną – taip itin teršiama aplinka.

Užtrukome ieškodami tinkamų puodelių, tad su džiaugsmu pristatome naują prekę:

Tikime, kad per Lietuvą keliaujantis projektas „Darnus namas“  įkvėps šalies gyventojus daugiau dėmesio skirti ne tik atliekų kiekio mažinimui, bet ir perdirbimui tiek pramoniniu būdu, tiek kūrybiškai – namų sąlygomis.

UAB „Gulbelė“ informacija