„Gulbelės kepyklėlė“ prisijungė prie projekto „Rakto skylutė“

Visai neseniai UAB „Gulbelės“ tinklo parduotuvėse, šalia Jūsų jau pamėgtų „Gulbelės kepyklėlės“ gaminių, atsirado naujas produktas – viso grūdo duona. Gaminys ne tik atspindi naują kepyklos siekiamybę,  bet ir sutampa su nacionaline sveikatingumo vizija, tad buvo paženklintas „Rakto skylutės“ simboliu.

Valstybinis, nekomercinis, savanoriškai taikomas, nemokamas, pozityvus maisto produktų sudėties ženklas orientuotas į vartotoją, kad padėtų lengviau rasti sveikatai palankesnius maisto produktus tarp kitų panašių produktų. Ženklinimas užtikrina, kad produktas turi kelis kartus mažiau riebalų, cukraus ir druskos bei daugiau maistinių skaidulinių medžiagų nei kiti panašūs tos pačios grupės maisto produktai. Štai „Gulbelės kepyklėlės“ viso grūdo duona, kaip ir kiti šiuo simboliu ženklinti duonos gaminiai, turi daugiau vitaminų, maistinių skaidulų, bet mažiau riebalų, druskos ir cukraus nei kitos duonos rūšys.

„Rakto skylutės“ simboliu pažymėti maisto produktai – ne dietiniai, tačiau jų sudėtis yra palankesnė sveikatai, o šis simbolis padeda žmonėms lengviau pasirinkti tokius produktus. Iniciatyva tikimasi mokyti vartotojus racionaliau rinktis maistą ir taip pagerinti šalies gyventojų sveikatą, tad simbolis „Rakto skylutė“ plačiai naudojamas Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje ir Islandijoje, o 2014 m. įteisintas ir Lietuvoje. Šiuo metu šalies rinkoje jau daugiau nei 190 produktų, pažymėtų „Rakto skylutės“ simboliu.

UAB „Gulbelė“ informacija