Geras oras turi teigiamos įtakos mažmenininkų gegužės mėnesio apyvartai

Puikūs orai taip pat lėmė burokėlių, agurkų ir kefyro pardavimų augimą. Džiugu, kad lietuviai pasitinka vasarą gaivindamiesi savaip.

Šakių UAB „Gulbelė“, turinti maisto produktų parduotuvių tinklą, pastaruoju metu gerokai padidino sezoninių prekių, susijusių su šiltuoju sezonu, pardavimus. Geras oras turi teigiamos įtakos mažmenininkų gegužės mėnesio apyvartai.

„Gegužės mėnesio apyvarta, lyginant su praėjusiais metais, ūgtelėjo apie 10%, – pasakoja Arūnas Tarnauskas, „Gulbelės“ įkūrėjas ir vadovas. – Pagrindinė priežastis, dėl kurios taip nutiko – dėl gero oro smarkiai pakilę tokių prekių kaip ledai ar nealkoholiniai gėrimai pardavimai.“

Pasak pašnekovo, ledų pardavimai, lyginant su praėjusiais metais, padvigubėjo, nealkoholinių gėrimų prekyba ūgtelėjo apie 30%.

„Įdomu tai, kad net 4 kartus pašoko nealkoholinio alaus pardavimai, – stebisi įmonės vadovas. – Šios prekės anksčiau būdavo parduodama mažai, manau, kad toks augimas yra sukeltas gero oro ir alkoholio prekybos apribojimų kombinacijos.“

Plačiau: https://www.vz.lt/prekyba/2018/05/28/mazmenines-prekybos-imones-dziaugiasi-gerais-orais#ixzz5Ibw8g278

UAB „Gulbelė“ informacija