UAB „Gulbelė“ tapo 2017 metų maitinimo įmone

Sausio 25 d. Vilniuje, M. K. Čiurlionio namuose, Turizmo rinkodaros asociacija (TURA) paskelbė aštuonias „2017 metų turizmo nominacijas“. Buvo įvertinti išskirtinių turizmo paslaugų teikėjai ir unikalių produktų kūrėjai, skatinantys turizmo plėtrą bei įvairovę. Laimėtojai išrinkti ne pagal balsus internete, o atsižvelgiant į jų kruopščius ir originalius darbus turizmo srityje. Konkursu siekiama skatinti kūrybiškumą ir konkurencingumą.

2017 metų maitinimo įmone buvo paskelbta UAB „Gulbelė“ už edukacinę programą „Zanavykų ragaučius“. Kavinėje „Kiba“, kurioje ir šiandien galima paragauti zanavykiškų patiekalų, gimęs projektas ilgainiui tapo kilnojama edukacine programa,pristatoma tiek Zyplių dvaro virtuvėje įsikūrusiame restorane „Kuchmistrai“, tiek pristatoma į pageidaujamą vietą 100 km atstumu. Ragaučiaus paklausa per metus išaugo daugiau nei dvigubai. Susėsti prie zanavykiškai padengto stalo ir, ragaujant gėrybes, gražia vietine šnekta pasiklausyti apie tradicijas, kulinarinius ypatumus bei prietarus, atvyksta tiek draugų kompanijos, tiek kolektyvai, tiek ekskursijos iš tolimiausių Lietuvos kampelių. Teatrališka edukacija siekiama puoselėti ir garsinti zanavykų virtuvės tradicijas.

„Zanavykų ragaučius“ ne tik tapo populiariu turistiniu produktu, bet ir leido pažinti paklausą tiesiogiai bendraujant su klientais. Atliepiant jų nostalgiją autentikai bei tikro, lietuviško skonio ilgesiui buvo sukurta „Ragaučiaus“ produktų linija pristatanti pagal iš kartos į kartą išsaugotus receptus, su pagarba ir meile, pagamintus lietuviškus produktus, kuriuos įsigyti galite visose „Gulbelė“ tinklo parduotuvėse.

Itin džiugu, kad 2017 metų geriausios turistinės informacijos specialisto nominaciją pelnė Šakių turizmo informacijos centro direktorė Ieva Bernotaitė. TIC tapo įstaiga, kviečiančia į dialogą visus rajono turizmo paslaugų tiekėjus, kuriančia bendrą produktą ir puoselėjančia Šakių įvaizdį. Diplomatiniais keliais ir abipuse nauda grindžiami viešojo ir privataus sektoriaus santykiai neša akivaizdžius rezultatus.

UAB „Gulbelė“ informacija