Mažieji fanai „Vyčio“ treniruotėje

„Sportas – sveikata“ – žino kiekvienas, tačiau krepšinis Šakių „Vyčio“ fanams reiškia daug daugiau. Oranžiniu virusu UAB „Gulbelė“ kolektyve serga net patys mažiausieji, tad ketvirtadienio popietė, ištaikyta tarp popamokinės veiklos ir suderinta su krepšininkais, buvo paskirta aktyviam laisvalaikiui su šeima. Savo fanų zonoje, lygiai kaip per varžybas, įsitaisę tėveliai palaikė aikštelėje su mylimos komandos žaidėjais zujančius savo vaikus. Džiugino tiek žaidėjų rūpestingumas, tiek tirpstantis mažųjų drovumas.

Apšilimas, rodos, buvo vieni juokai. Visi prasilenkdami darė pratimus, kurie šiek tiek panašūs į tai, ką mokiniai daro kūno kultūros pamokose, tačiau čia gan greitai išryškėjo skirtumas – viskas daroma kruopščiau ir žymiai komandiškiau. Juoko būta ir prie baudų metimo linijos. Kaip vėliau pasakojo mažieji krepšinio mėgėjai – krepšininkams ne kaip sekėsi skaičiuoti taškus: rezultatas vis linko į geresnę pusę. Estafetėje pritrūko laiko, greičio ir papildomų treniruočių – ne vienas vaikas prasitarė, kad mielai tokioje treniruotėje sudalyvautų dar kartą.

Net geriausiai kamuolį valdantys pripažino, kad nei treneris Aurimas Jasiulionis, nei trenerio asistentas Romanas Brazdauskis, nei žaidėjai tuščių komplimentų nežarstė. Gyrė už akivaizdžius sugebėjimus, teiravosi, kokiai sportine veikla užsiima. Ne didelis mažiausiųjų viešnių nusivylimas, kad kamuolys dar per sunkus ir nesuvaldomas, numalšino pažadas, kad dabar jos dar tik mažos žvaigždutės, o kai bus didelės…

Įvertinti buvo ne tik sportiniai talentai. Nors kai kurie vaikai bendrauja su komandos nariais socialiniame tinkle „Facebook“ klausimus užduoti gyvai kiek drovėjosi. Visgi privačiam interviu buvo iškviestas Justas Sakalauskas. Suktų klausimų lavina jį nustebinęs mažasis fanas ne tik dažnai lankosi varžybose, bet ir kolekcionuoja žaidėjų parašus, domisi savo favoritais. J. Sakalauskas jo numeris vienas – ne šiaip sau. Mat abiems teko mokytis pas tą pačią mokytoją. Viename krašte įleistos šaknys netruko padaryti savo ir pokalbis baigėsi draugiškai besijuokiant.

Apie tai, kaip svarbu vieniems kitus palaikyti, kokios atsakingos komandos kapitono pareigos, kad gynyba ne mažiau svarbu nei puolimas ir apie kitus neatsiejamus krepšinio niuansus sužinojo ne tik UAB „Gulbelė“ mažieji, bet ir treniruotės stebėti negalėję tėveliai, mat vaikai dar ilgai dalinosi įspūdžiais. Trumpą video galite pažiūrėti ir jūs: https://www.facebook.com/BCVytis/videos/1742766075753698/

UAB „Gulbelė“ informacija