Verslo dienos proga – kvietimas atiduoti duoklę istorijai

Ketvirtadienį Suvalkijos regiono verslo bendruomenės atstovai rinkosi į tradicinį renginį „Metų žvilgsnis 2017“, vykusį Marijampolės profesinio rengimo centre. Tai tradicinis  – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) Marijampolės filialo organizuojamas renginys, skirtas profesinei šventei „Verslo diena“ ir apskrities verslo įmonių, per metus pasiekusių išskirtinių laimėjimų, pagerbimui.

Pradėdamas renginį KPPAR Marijampolės filialo direktorius Evaldas Ulevičius sakė, kad šiemetinis renginys – kiek kitokio formato: vietoje įprastų pranešimų verslo, ekonomikos temomis šįkart verslininkų bendruomenės dėmesys buvo atkreiptas į artėjantį Lietuvos valstybės šimtmetį: susirinkusiems pademonstruotas filmas „Žmonės, kurie kūrė Lietuvą“, skirtas Nepriklausomybės akto signatarui, valstybės finansų kūrėjui ir tautinio verslo pradininkui Jonui Vailokaičiui (idėjos autorius ir prodiuseris Rolandas Skaisgirys) bei jo atminimo įamžinimui.

Vienas iš juostos iniciatorių – UAB „Gulbelė“ generalinis direktorius Arūnas Tarnauskas pristatė pamiklo, valstybės atkūrimo 100-mečio proga iškilsiančio J. Vailokaičio gimtinėje. Verslininkas finansiškai remia žemiečio atminimo įamžinimo darbus, tad kvietė prie projekto prisidėti ir kolegas. Po filmo kalbėjęs Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis pastebėjo, kad J.Vailokaitis tarpukariu kėlė tas pačias problemas, kurias iki šiol sprendžia ir KPPAR. „Visuomenės požiūris į verslą nėra teigiamas. Mūsų uždavinys – jį pakeisti“, – akcentavo B. Žemaitis.

Po istorinio ekskurso – „Metų žvilgsnis“ į nūdieną. Nominantus, kaip ir kasmet, pristatė penkios regiono savivaldybės – Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Šakių ir Vilkaviškio ir Marijampolės. Gausiai susirinkusią regiono verslo bendruomenę pasveikino KPPAR Marijampolės filialo tarybos pirmininkas, UAB „Mantinga“ generalinis direktorius Kęstutis Svitojus, KPPAR prezidentas Benjaminas Žemaitis, o vokus su šių metų nominantų vardais aidint fanfaroms paskelbė regiono savivaldybių vadovai.

Šakių rajono verslo flagmanu už tvarią verslo plėtrą ir socialinę atsakomybę pripažinta UAB „Valtralita“, Vilkaviškio – už stabilumą versle ir bendradarbiavimą tvarkant bei prižiūrint viešąsias erdves – UAB „Melvista“, už tvirtą žingsnį į eksporto rinkas ir naujus pramoninius sprendimus – UAB „Triplan“.

UAB „Valtralita” vadovui negalėjus dalyvauti Marijampolėje vykusiame renginyje, atsiimti nominacijos jis buvo pakviestas pas savivaldybės merą Edgarą Pilypaitį, kuris jį priėmė kartu su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Šakių atstovybėje vadovu Arūnu Tarnausku. Įteikus nominaciją UAB „Valtralita” vadovas džiaugėsi, kad gali padėti apie 20 šeimų turėti darbą mūsų rajone ir neemigruoti iš mūsų šalies.

Išdalijus apdovanojimus „Metų žvilgsnio 2017“ organizatoriai ir rėmėjai visus pakvietė ir neformaliam pabendravimui prie kavos puodelio. Patalpas ir vaišių stalą šiai vakaronei labai subtiliai ir skoningai paruošė Profesinio rengimo centro moksleiviai, o šiaip jau džiugias nuotaikas dar labiau kėlė muzikavęs „Šerpyčių trio“.

Parengta pagal „Suvalkiečio”, „Miesto laikraščio“ ir Šakių rajono savivaldybės informaciją