Nuotaikingoji „Šešupės regata“: ne tik padėti, bet išties būti kartu

Praėjusį savaitgalį dažnas galbūt atsimena kaip patį geriausią laiką bulviakasiui, o štai „Šešupės regatos“ organizatorius Vykintas Augustaitis dėkoja pačiam dangui už puikų orą jo idėjai įgyvendinti. Jis tiki, kad šis Šakių bendruomenės centro inicijuotas žygis ilgainiui išaugs iki tarptautinio renginio, gal net taps bendradarbiavimo per sieną programa tiek su esamais, tiek su istoriniais kaimynais. Mes, palaikydami aktyvaus poilsio ir bendruomeniškumo puoselėjimo idėją, drąsiai stojome abiejose pusėse – tapone ir renginio rėmėjais, ir dalyviais.

Kaip pasakoja V. Augustinaitis, dalis regatos dalyvių neskubėdami palaukė tik pusę distancijos (15 km.) iki Slavikų pliažo. Buvo sustota prie regyklos, kur iš aukštai galima pamatyti Šešupės vingius ir buvusios Mažosios Lietuvos plotus, bei prie Šilgalių dvaro, kur aplankytos senos dvarininkų kapinės. UAB „Gulbelė“ komanda pasisėmusi įspūdžių maršrutą čia ir baigė nepretenduodama į prizus, tačiau laimėjusi ir nuotaikingą laiką drauge, ir naujų pažinčių.

Labiau užsispyrę regatos dalyviai ryžosi įveikti numatytą maršrutą iki galo: viliojo ne vien medaliai ir prizai, bet ir šakiečių turistų dar nepažinta Šešupės dalis. „Lietuvos pusėje praplaukėme tik 2 namus, iš kurių paskutinis buvo Bosų kaime. Kitame krante visą dieną (kaip ir pastebėjome ankstesniais metais), nematėme jokių žmonių,“ – pasakoja organizatorius pats plaukęs visą distanciją. Pasak jo ties Svaiginių kaimu Šešupė yra labai vingiuota, gana greita, teka zigzagais, todėl itin graži. Gal pakerėjo gamta, gal būsimų medalių spindesys, kaip juokauja pats Vykintas, tačiau numatytas finišas buvo praplauktas, tad nuotykių buvo žymiai daugiau, nei planuota.

Techninės kliūtys nuotaikos nesugadino ir varžybos baigtos priplaukus Jotiją. Neformalios „Irklo brolių“ grupės nariai Linas Rakickas iš Šakių ir Vaidas Savickas iš Gelgaudiškio pasipuošė aukso medaliais kuriuos skyrė Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras. Prizininkai gavo piniginius prizus, o iš Kauno atvykę studentė Justina Klimašauskaitė ir šią vasarą jau magistro laipsnį apsigynęs Justas Pažereckas gavo mišriam ekipažui skirtą solidų UAB „Gulbelės“ prizą. (Justas yra gimęs Šakiuose, o jo senelė gyvena Gotlybiškiuose.) Gaila, bet moterų ekipažui skirtas UAB „Lauksvos“ ir moksleiviams skirtas kredito unijos „Zanavykų bankelio“ prizai liko kitų metų „Šešupės regatai“.

Daugiau apie užkulisius: https://www.facebook.com/vykintas.augustaitis

„Bandysime „Šešupės regata“ sudominti kraštiečius, kurie Šešupei turėtų jausti sentimentus. Juk plaukti gali kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus. Ištrūkti į gamtą ypač svarbu visą dieną dirbantiems prie kompiuterio,“ – trykšta entuziazmu akcijos organizatorius ir viliasi juo užkrėsti visus. V. Augustaitis tikisi, kad kitais metais dar daugiau verslo atstovų susidomės renginiu ne tik kaip rėmėjai, bet ir kaip dalyviai. „Šiemet ne tik materialinę, bet ir moralinę paramą pajutome iš UAB „Gubelės“, kurios 4 atstovai plaukė regatoje ir tuo nesigaili,“ – tikino organizatorius ir kviečia jau pradėti ruoštis sustikimui kitą vasarą.

UAB „Gulbelė“ informacija