UAB „Gulbelė“ baidarių žygis Šešupe: su gera komanda visada gerai

Sudominti Šakių bendruomenės kvietimo rugsėjo 10 d. dalyvauti baidarių regatoje Šešupe nusprendėme savo jėgas pasitikrinti iš anksto. Kolektyvas entuziastingai priėmė pasiūlymą kartu papramogauti. Vieni baidarėmis plaukė pirmą kartą, kiti dalinosi patirtimi ir patarimais. Įsitikinome, kad plaukiant nesvarbu nei lytis, nei amžius, nei pareigų ar charakterio skirtumai. Svarbiausia – darna irkluojant.

Buvo pasirinktas maršrutas Panoviai – Slavikai (apie 15 km). Jam įveikti numatytos 3-4 valandos, tačiau kelionė užtruko žymiai ilgiau. Kaip juokiasi paskutine baidare plaukusios kolegės: „Skubėti nebuvo kur.“ Išties, plaukta lenktyniaujant tik draugiškai, siekiant maloniai praleisti laiką, o ne konkuruoti.

Žygis prasidėjo Panoviuose, kur pasidalinę poromis pasileidome upe. Tarpinė stotelė buvo Šilgaliuose. Stabtelėjus kaimo turizmo sodyboje „Šešupės slėnis“ ir įkopus į ne menką kalną įveikta žygio pusė atrodė žymiai įspūdingiau, nei plaukiant upe. Mat nuo kalno atsiveria išties puiki panorama. Lauko pavėsinėje vaišinomės ant laužo virtais barščiais su ėriena. Pasigrožėję gamta tęsėme kelionę. Vakarienei toje pačioje sodyboje laukė egzotiškas avienos plovas.

Plaukta visai palei Valstybės sieną, tačiau išlipti Kaliningrado pusėje niekas nesusigundė, nors pasieniečių ir neteko pastabėti. Netrukdė ir uodai. Tikėtina, kad dėl lietingo oro. Mat gal net pusę kelionės lijo. Lietuviškas oras nuotaikos nesugadino ir entuziazmo nenuplovė. Gerokai pakurstyto darbuotojų energingumo įrodymas – varlių koncertas ir naktinės maudynės.

UAB „Gulbelė“ darbuotojai jau ne kartą patyrė, kad neformalus bendravimas – puiki terpė nesutarimų sprendimui, kūrybiškumo ir iniciatyvumo ugdymui. Akivaizdu, kad gera atmosfera komandoje gerina darbingumą, palengvina komunikaciją, bendrų projektų vystymą. Nors dar ryškūs prisiminimai iš vasaros šventės „Aibės“ žvaigždžių akademija, kur teko ne tik žingsniuoti raudonu kilimu, bet ir prieš kamerą demonstruoti savo muzikinius bei aktorinius talentus, plaukimas baidarėmis paskatino kitų talentų atsiskleidimą ir dar labiau suartino kolektyvą.

UAB „Gulbelė“ informacija