Konkurso nugalėtoją kviečiame naujiems įspūdžiams

Rugpjūčiui įsibėgėjus kvietėme į kulinarinius nuotykius leistis su „Terra Publica“ knyga „Kulinarinės kelionės“, kurioje viena iš siūlomų stotelių – mūsų restoranas „Kuchmistrai“. Socialiniame tinkle „Facebook“ organizuotame konkurse prizą laimėjo Eglė iš Biržų pasidalinusi savo atradimu – „Gulbelėmis“.

Jauna mama pasakoja, kad šį desertą išmoko gaminti profesinės mokyklos konditerių programoje ir ruošia tik ypatingoms progoms. Gamybos procesas šeimai ypatingas tuo, kad dalyvauja visi, net vaikų prosenelė. Tad laikas virtuvėje tampa šeimą vienijančiu ritualu. Eglė stengiasi puoselėti šeimos tradicijas ir pagal išsaugotus receptus gamina bandeles su rūgštynių įdaru, krosnyje kepa varške, razinomis bei aguonomis įdarytus obuolius, Kalėdoms – silkę su cinamonu. Nuo vaikystės ypatingai mėgsta „saldų rugštų pieną“ ir obuolių sūrį.

Eglė prispažįsta, kad labiau mėgstanti ragauti ir degustuoti, nei gaminti, tačiau eksperimentams virtuvėje taip pat randa laiko. Radusi įdomų receptą mielai sukasi virtuvėje su prijuoste. Receptų knygos ir žurnalai – didelė namų šeimininkės aistra. Nors mėgsta žymiojo kulinaro Jamie Oliver laidas ir kartais atranda vieną kitą receptą internete, tačiau spausdintas žodis jai žymiai mielesnis.

Gumane Eglės savęs nelaiko, nors ir domisi gastronominiu turizmu. Pasak jos, šeimai labiau patinka tradicinė, lietuviška virtuvė. Už tai išvykus iš namų nepraleidžia progos pasimėgauti neragautais patiekalais. Moteris žavisi kaip iki šiol pagal senas tradicijas kepami šakočiai, gaminamas žemaitiškas kastinys. „Man patinka tikroji receptų autentika: kaip mūsų mamos, močiutės gamino ir tas žinias, patirtį perduoda savo atžaloms,“ – sako Eglė. Jai labai patiko Beatos laida „Keliauk ir ragauk”, pati jau lankėsi Milašiūnų avių ūkyje, Butautų dvaro alaus kelyje – liko sužavėta avienos ir žvėrienos patiekalais, derančiais gėrimais, tad nekantrauja leistis į naujas keliones ir žada apsilankyti restorane „Kuchmistrai“.

UAB „Gulbelė“ informacija