Zyplių dvare – apetitą kelianti sielos muzika

7-asis klasikinės muzikos festivalis „Beatričės vasaros“ įgavo pagreitį ir sutraukia vis daugiau klausytojų. Saulėto sekmadienio vakarą Zyplių dvaro arklidėse charizmatiškasis kompozitorius, gitaristas Chrisas Ruebensas atvėrė ištisą pasaulį slypintį už kadro. Skambėjusi žinomų filmų muzika ne tik žadino sentimentus, bet ir leido iš naujo atrasti, rodos, puikiai pažįstamas melodijas.

„Originali, konkrečiam filmui sukurta muzika suteikia ypatingos energijos. Melodijos ne tik atspindi filmo nuotaiką, bet ir pačios pasakoja atskirą istoriją”, – sako kino filmų muzika besidomintis gitaristas. Skambėjo Y. Tiersen, J. Williams, E. Kusturica, E. Morricone ir kitų žymių kompozitorių darbai. Be abejonės, publiką labiausiai pakerėjo pats Ch. Ruebensas. Belgas jau devynerius metus gyvena Lietuvoje, tad puikiai kalba lietuviška ir tik mažos klaidos išduoda tautybę. Žinoma, muzikos kalba nesukelia jokių sunkumų ir „world music“ formate susipina džiazo bei akademinės muzikos stichijos.

Šiam renginiui vykstant jau ne vienerius metus kuo toliau, tuo sudėtingiau atrasti kažką savito, iki tol nematyto ir negirdėto, tačiau Chrisas Ruebensas griauna šią taisyklę – Zyplių dvaro arklidėse pirmą kartą jis pasirodė prieš du metus, bet ir šįkart sulaukė festivaliui rekordinio klausytojų skaičiaus.

Džiaugiamės tapę „Beatričės vasaros” rėmėjais. Neabejojame, žymios Lietuvos atlikėjos Beatričės Grincevičiūtės, vasaras leidusios Šakių raj. Ilguvos dvare, garbei pavadintas renginys tapo svarbus Šakių krašto kultūriniam gyvenimui, išgarsėjo kaip klasikinės muzikos koncertų ciklas, skambantis Šakių rajono dvaruose ir bažnyčiose.

Vėl susitikti Zyplių dvare kviečiame rugpjūčio 13 dieną, 18 val. Džiazo vakare pasirodys „Dainius Pulauskas Group“ ir Neda. Tikimės, kad ir vėl rasite laiko pasigrožėti Zyplių dvaru, stabtelėti restorane „Kuchmistrai“ ir, galiausiai, atsiduoti muzikai.

UAB „Gulbelė“ informacija