Į Kėdainius – su savo agurkais

Kėdainiai – agurkų sostinė, tad ir UAB „Gulbelė“ komanda vyko būtent į „Agurkų šventę“. Jau 20-tą kartą organizuojamame renginyje buvo renkamas Agurkų karalius, pristatomi spalvingi rajono seniūnijų „agurkininkų“ kiemeliai su vaišėmis iš agurkų, vyko „gaspadinių“ varžytuvės, bei agurkų sūdymo ir marinavimo receptų vertinimas. Nepabijoję konkurencijos kėdainiškiai susikvietė visų Lietuvos regionų virtuvių atstovus. Suvalkijai atstovavo „Zanavykų ragaučius“.

Šventės lankytojai buvo maloniai nustebinti plačiu ragaučiaus asortimentu, drąsiai ragavo vaišes ir noriai diskutavo apie panašumus bei skirtumus. Ne dažną pavyko nustebinti zanavykų krašte pamėgtu balto varškės sūrio, medaus ir agurkų deriniu, tačiau duonzupė nepaliko abejingų. Net ir karštą vasaros dieną, puode čia pat kunkuliuojanti sriuba sulaukė eilės ragautojų. Kuklesni prieš ragaudami dar klausinėjo, kaip ji gaminama, saldi dėl džiovintų obuolių ar ne, o kiti vašinosi sočiu patiekalu ir gyrė prisipažinę, kad tokios valgo pirmą kartą.

Šeimininkės pasakojo ne tik apie Zanavykų ragaučių ir jo patiekalų gamybos specifiką, bet ir apie turizmo galimybes šiame krašte. Pasak jų, pasitaikė ne vienas, kuris jau buvo lankęsis mūsuose ar bent girdėjęs apie Zanavykų krašto įžymybes ir pradėjusį veikti restoraną su išskirtine dvaro vistuve –  „Kuchmistrai”

UAB „Gulbelė“ informacija