Restorane „Kuchmistrai“ viešėjo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai

Rūmų bendruomenės nariai džiaugiasi priėmę rūmų tarybos nario, UAB „Gulbelė“ Arūno Tarnausko kvietimą ir vasarą pasitikę kaip didikai. Gegužės pabaigoje apsilankę autentiškoje Zyplių dvaro aplinkoje įkurtame ir Lietuvos didikų virtuvės paveldą puoselėjančiame restorane, buvo nustebinti pristatais nematytais patiekalais ir krašto kultūrinio paveikslo apžvalga.

„Restorano idėja – puoselėti dvarų kulinarinio paveldo istoriją, kiekvienam norinčiam suteikti galimybę ne tik išgirsti, pamatyti, bet ir paragauti ano meto didikų patiekalų bei gėrimų. Norime, kad ši išskirtinė ir autentiška vieta pritrauktų žmones iš visų Lietuvos regionų, įvairių šalių ir kultūrų svečius, kurie vaišintųsi Lietuvos didikų dvaruose kadaise gamintais ir dabar atkurtais valgiais“, – sako Arūnas Tarnauskas.

Svečiai apžiūrėjo Zyplių dvaro sodybos buvusios virtuvės pastate įrengto restorano patalpas. Kadangi statinys yra kultūros paveldo objektas, siekiant užtikrinti pastato autentiškumą atkurtas ir išsaugotas sienų dekoras bei polichrominiai raštai, indauja; dalis XIX amžiuje grįstų raudonų plytų grindų, rūkykla. Išties yra ką parodyti ir kuo pasididžiuoti. Rūmų nariai buvo palydėti ir į Zyplių dvarą, kur buvo supažindinti su jo istorija ir tapo dalimi tų 10 tūkst. svečių, kurie kasmet jame apsilanko.

Svečiams pats A. Tarnauskas pasakojo apie UAB „Gulbelė“ veiklą išplėtusio restorano „Kuchmistrai“ įkūrimą: nuo idėjos iki prabangaus atidarymo. Ne mažiau įspūdingai skamba ir, dabar jau 450 darbuotojų turinčios įmonės raidos istorija: dabar mažmeninės prekybos tinklui priklauso 49 maisto ir kasdieninės paklausos prekių parduotuvės 11-oje savivaldybių, taip pat Šakiuose veikia „Gulbelės kepyklėlė“, kavinė-picerija „Kiba“ bei cukrainė „Laimė“.

Rūmų bendruomenės nariai vaišinosi keliolika patiekalų, kurie buvo nešami į stalą keturiais „užnešimais“, tad išbandė visa, kas geriausia ir tikina: „Kas nebuvo, tas neragavo – nepapasakosi. Važiuosite pro šalį – nepasididžiuokite, užsukite, o draugų kompaniją galima pakviesti į Zanavykų ragaučių.“

Parengta pagal chamber.lt info

Nuotraukos chamber.lt