Suvalkijos regione GULBELĖ darbuotojai jungėsi prie „Darom 2014“ akcijos

Didžiausias Lietuvoje prekybos įmonių aljansas AIBĖ yra puikus pavyzdys, kaip paprasta apjungti parduotuvių darbuotojus ne tik darbui, bet ir vieningam rūpesčiui gamta – aljansas ir šiais metais jungėsi prie visoje Lietuvoje vykstančios aplinkos tvarkymo akcijos „Darom“. Daugiau nei 350 AIBEI priklausančios bendrovės „Gulbelė“ darbuotojų iš Suvalkijos regiono parduotuvių jau balandžio viduryje prisijungė prie švarinimosi akcijos.

„Kaip ir kiekvienais metais, mūsų darbuotojai „Darom“ akcijos metu tvarko ne tik parduotuvės teritoriją, bet ir Šakių miesto viešas vietas – šiais metais prisijungėme prie Valiulių ežero pakrančių bei  Siesarties upelio, tekančio per Šakių miestą, pakrantės švarinimo akcijos, – sako bendrovės „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas. – Parduotuvių teritoriją pradėjome tvarkyti anksčiau, tad šiuo metu visose „Gulbelė“ tinklo parduotuvėse surinkome jau daugiau nei 100 šiukšlių maišų“.

A.Tarnauskas pasakoja, kad parduotuvių darbuotojai nuolat prisideda prie gamtos tausojimo – rūšiuoja atliekas, kiekvienoje parduotuvėje yra nebenaudojamiems elementams rinkti skirtas specialus konteineriukas. „Aplinka rūpinamės tikrai ne tik specialių progų metu. Žinoma, prie tokių akcijų verta prisidėti, kadangi tada bendromis visų jėgomis tvarkoma mūsų šalis. Žmonėms formuojamas supratimas apie aplinkosaugos svarbą,  o ir į bundančią pavasarinę gamtą, kai jos vaizdo negadina numestas plastikinis maišelis ar butelis, kiekvienam žvelgti smagiau.“ – pastebi A. Tarnauskas.

Parduotuvių AIBĖ darbuotojai aktyviausiai savo parduotuvių vidų, išorę bei teritoriją aplink parduotuvę švarino Šakių, Jurbarko, Prienų, Vilkaviškio, Kazlų Rūdos, Kalvarijos, Šilalės, Kauno bei Marijampolės apylinkėse.

Didžiausias parduotuvių skaičiumi Lietuvoje ir Latvijoje prekybos įmonių aljansas AIBĖ įkurtas 1999 m. ir vienija daugiau kaip 300 prekybos įmonių, valdančių per 1000 parduotuvių tinklą Lietuvoje ir Latvijoje. Kartu su Latvijos prekybos įmonėmis, prekybos įmonių aljanso AIBĖ darbuotojai šiemet sutvarkė daugiau kaip 300 tūkst. kv. m. plotą abejose šalyse. Aljanso narė bendrovė „Gulbelė“ Suvalkijos regione valdo 43 maisto prekių parduotuves.